Charlie Hebdo: Μακάβριο πρωτοσέλιδο με τον Ερντογάν – Αντιδράσεις στην Τουρκία

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία το σημερινό πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, του γαλλικού περιοδικού καθώς τώρα βάζει στο «στόχαστρό» του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στις προεδρικές εκλογές.

Με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» που γράφει «μόνο η μοίρα μπορεί να μας απαλλάξει» ο Ερντογάν εμφανίζεται γυμνός σε μορφή καρικατούρας να παθαίνει ηλεκτροπληξία στο μπάνιο.

Erdogan, seule la fatalité nous en débarrassera

!

Retrouvez :

Les Soudanais, condamnés à vivre l'enfer sans témoins
Ultradroite : comment tenir les fachos en laisse ?
Qu'êtes vous prêt à sacrifier pour sauver la planète ?

En vente mercredi ! pic.twitter.com/oG6Gcmh6zT

Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) May 16, 2023

Μάλιστα, στο πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo γίνεται και μακάβρια αναφορά στον θρυλικό Γάλλο τραγουδιστή Κλοντ Φρανσουά, γνωστό και ως CloClo, ο οποίος πέθανε στα 39 του από ηλεκτροπληξία.

Rendez-vous sur https://t.co/5SPrx5Rgmh ! pic.twitter.com/c0DEcJA86M

Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) May 17, 2023Σφοδρές αντιδράσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που είπε ότι «το διαβόητο περιοδικό συνεχίζει να προσβάλει το τουρκικό έθνος». «Το Charlie Hebdo, το διαβόητο Charlie Hebdo, συνεχίζει να προσβάλλει το τουρκικό έθνος. Ας μην ξεχνάμε! Αυτοί που εξυμνούν το κακό, πάντα πνίγονται στο δικό τους μίσος και στην κακία τους. Αυτό που είναι πραγματικά υποδειγματικό είναι ότι αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ελεύθερη βούληση του Τουρκικού Έθνους με διάφορα παιχνίδια βασίζονται απεγνωσμένα στη μοίρα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του.

İnsanlıktan nasibini almamış rezil Charlie Hebdo Türk Milleti’ne hakaret etmeye devam ediyor.

Unutmayalım! Kötülüğe methiye düzenler, her zaman kendi nefret ve fesatlıklarında boğulurlar.

Asıl ibretlik olan, Türk Milleti’nin özgür iradesini çeşitli oyunlarla alt edemeyenlerin…

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) May 17, 2023

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και τόνισε ότι «στις 28/5, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση». «Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο.Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» δήλωσε ο Καλίν.

Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız.

Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir.

Merak etme CH.

Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek.

İbrahim Kalın (@ikalin1) May 17, 2023

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, έκανε λόγο για «ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο» που δείχνει ότι «η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους».

«Με το τελευταίο ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο κατά του προέδρου μας, το Charlie Hebdo απέδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο πόσο αηδιαστικό είναι. Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους, να σκορπίσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους και να κάνουν εμετό από την μνησικακία και το μίσος τους. Απευθύνομαι το Charlie Hebdo και τα παράγωγά του: Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας απομακρύνετε από τον δρόμο μας. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την ανηθικότητα και τους κοιτάμε με οίκτο στα μάτια καθώς αγωνίζονται σε αυτή την απόγνωση» σχολίασε ο Αλτούν.

Provokasyon, hakaret ve küfrün dünya medyasındaki önemli merkezlerinden biri olan Charlie Hebdo adlı çirkin neşriyat, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptığı son ahlak ve insanlık dışı karikatürle bir kez daha ne denli iğrenç olduğunu dünyaya kanıtlamış oldu.

Anlaşılan o ki…

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) May 17, 2023

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Εξαιρετικά ανησυχητικές οι προοπτικές της οικονομίας, λένε αναλυτές – Τι σκέφτεται ο Ερντογάν (videos)

Σαρκοζί: Καταδικάστηκε για διαφθορά σε 3 χρόνια φυλακή – Το 1 χωρίς αναστολή

G7: Χρωστούν 13 τρισ. σε αναπτυξιακή βοήθεια και ζητούν… και τα ρέστα

Keywords
Τυχαία Θέματα