Μητσοτάκης: Μία η πρόταση διακυβέρνησης και μετά… αχταρμάς

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο πρωθυπουργός τις θέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το αφήγημά της περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», σε συνέντευξη που έδωσε στο ρ/σ Παραπολιτικά FM.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι η πρώτη φορά που 4 ημέρες πριν τις εκλογές υπάρχει μόνο μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και μετά υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς. Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση των ηττημένων, περάσαμε στην κυβέρνηση της ανοχής, τώρα έχουμε

το νέο αυτό ευφυολόγημα μίας κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Όλα αυτά νομίζω ότι μας υποχρεώνουν να θέσουμε ξανά το δίλημμα των εκλογών, όχι μόνο στην λογική αν η χώρα θα πάει μπροστά ή πίσω, αλλά αν θα έχουμε σταθερότητα ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά».

Προσέθεσε, δε, ότι οι αντίπαλοι της ΝΔ «βλέποντας ότι χάνουν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν οι ίδιοι στην καρέκλα τους ή να διεκδικήσουν με κάποιον τρόπο ο οποίος είναι βαθιά εξωθεσμικός την επιστροφή τους στην εξουσία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως την φαντάζονται κάποιοι, ούτε πως θα συγκροτηθεί, ούτε πως θα σταθεί, ούτε τι ακριβώς θα κάνει, από την στιγμή που και η υπόθεση των υποκλοπών είναι στην δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση αν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιθυμούν Ειδικά Δικαστήρια για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν το ξέρω αυτό. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αυτός ο οποίος μας είπε ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή. Θέλω να θυμίσω και στον κ. Ανδρουλάκη και στον κ. Τσίπρα ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται από την ίδια την δικαιοσύνη και όχι από τους πολιτικούς αντιπάλους. Ο κ. Πολάκης ήταν αυτός, ο οποίος πριν από τις προηγούμενες εκλογές που είχε πει “πρέπει να στείλουμε και κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές”, άρα υπάρχει τεχνογνωσία από εκείνη την πλευρά».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι «όλα αυτά θα ακυρωθούν στην πράξη. Με το ισχυρό μήνυμα και η ισχυρή εντολή που θα δώσει ο ελληνικός λαός το βράδυ της 21ης Μαΐου. Θα έλεγα σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να είναι αναποφάσιστοι ή σκέφτονται ότι μπορεί και να απέχουν από τις εκλογές να αντιληφθούν ότι η κάλπη αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος θα κυβερνήσει αλλά αν θα έχουμε την επόμενη ημέρα μία σταθερή κυβέρνηση απέναντι σε μία Τουρκία που δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί την επόμενη ημέρα, μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα μεγάλα προβλήματα».

Σχετικά με αναφορά του στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 περί «εργαλειοποίησης» της τραγωδίας των Τεμπών, εξήγησε ότι αναφερόταν «ξεκάθαρα στο ζήτημα της απεργίας που έγινε 4 ημέρες πριν τις εκλογές, και θέλω να θυμίσω ότι ο προϊστάμενος του σωματείου των μηχανοδηγών είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών, καταλαβαίνω τον πόνο τους. Έχουν δικαίωμα να κινηθούν όπως πιστεύουν οι ίδιες ότι μπορούν να διεκδικήσουν την δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν».

Κατά τα λοιπά, συνέχισε την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «λίγα πράγματα έχω να πώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Έχει πορευτεί σε έναν σκληρό αντινεοδημοκρατικό αγώνα, ουσιαστικά έχει συνταχθεί με τον κ. Τσίπρα σε πάρα πολλά διαφορετικά επίπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι αριθμοί βγαίνουν θα επιχειρήσουν να κάνουν μία κυβέρνηση μειοψηφίας – ηττημένων – ανοχής, όπως μπορεί να το φανταστεί κανείς. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κλείσει κάθε χαραμάδα για μία τέτοια πολιτική τερατογένεση. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να είναι η ΝΔ πολύ ισχυρή το βράδυ των εκλογών για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία».

Επανέλαβε, δε, ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας – ειδικά μία κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα έχει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία- αυτή και αν θα ήταν η συνταγή για την απόλυτη αστάθεια, πόσω μάλλον όταν θα μιλούσαμε για δύο κόμματα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι ξεκάθαρα ότι έχουν τελείως διαφορετικές ατζέντες. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ πίσω στον κρατισμό της δεκαετίας του 80, τσακώνονται με τον κ. Τσίπρα για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Εμείς σε αυτή την συζήτηση δεν έχουμε πολλά πράγματα να εισφέρουμε. Κατά συνέπεια, η μόνη πραγματική και πειστική πρόταση διακυβέρνησης σήμερα είναι η αυτοδύναμη ΝΔ».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Γύρω στις 9 το βράδυ θα υπάρχει το 80% των αποτελεσμάτων – Τι θα γίνει με τους σταυρούς

Στην Αλβανία ο γγ του ΥΠΕΞ για να συναντήσει Μπελέρη και Κοκαβέση

ΣΥΡΙΖΑ: Η προτεραιότητα της κάθαρσης στο δημόσιο βίο, η κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού και η Προανακριτική

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Παραπολιτικά FM, Μία,mitsotakis, parapolitika FM, mia