Aμηχανία στην ΕΛ.ΑΣ.: Αναζητούν μέτρα κατά της βίας… «χρωματίζοντας» τους αγώνες

Αμηχανία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βρεθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο μέγαρο της Κατεχάκη υπό τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνου Λογοθέτη, συζητήθηκαν προτάσεις από πλευράς Αστυνομίας για τα μέτρα που προωθούνται μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αθλητική βία.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε, όπως αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος, να… χρωματίζονται οι αγώνες ανάλογα με την

επικινδυνότητά τους για την εκδήλωση επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς.

Πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε…

Στο πλαίσιο αυτό κάθως αθλητική συνάντηση θα μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών που σχεδιάζουν τα εκάστοτε μέτρα και θα χαρακτηρίζεται «κίτρινη», «πορτοκαλί» ή «κόκκινη» ανάλογα με αν το επίπεδο εκτίμησης κινδύνου θα κρίνεται χαμηλό, μεσαίο ή ανώτερο, αντίστοιχα.

Με βάση τα «χρώματα» αυτά, θα προσαρμόζεται για κάθε αγώνα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνει και ο αριθμός των αστυνομικών που θα τα υλοποιούν.

Στο τραπέζι έπεσε, επίσης, κατά πληροφορίες και αυτή για ποινές που θα λειτουργούν αποθαρρυντικά για τους παραβάτες, ενώ επί τάπητος τέθηκαν οι τρόποι ελέγχου στις εισόδους των αθλητικών χώρων, καθώς η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει, τον έλεγχο στις θυρες των οργανωμένων οπαδών που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Γιατί εξαπλώνεται και ποια είναι τα συμπτώματα – Τι λέει ο καθηγητής Λουκίδης (Video)

Σαντορίνη: Καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία

Αμοργός: Συναγερμός στο Λιμενικό – Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 90 μετανάστες

Keywords
Τυχαία Θέματα