7.000 μετανάστες φτάνουν σήμερα στην Ιταλία –Ρέντσι: Δεν μπορούμε να τους δεχτούμε όλους και δεν έχουμε ενοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Ιταλία εντός της ημέρας. Τα δέκα πλοία στα οποία τους μετέφεραν οι διασώστες κατευθύνονται προς την Σικελία, την Καλαβρία, την Απουλία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Προς το παρόν η Ιταλία δεν θέλησε να κλείσει τα λιμάνια της, αν και σε αυτό το ενδεχόμενο είχε αναφερθεί πρόσφατα η κυβέρνηση του Πάολο Tζεντιλόνι.

Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να φτάσουν ουσιαστικά μηνύματα αλληλεγγύης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και περιμένει βοήθεια για να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα μετανάστευσης.

Ο

πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε σχετικά: «Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε τους πάντες και δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές γι' αυτό. Πρέπει να βοηθήσουμε όσους μεταναστεύουν, ώστε να μπορέσουν να μείνουν σπίτι τους».

Μόνο τον Ιούνιο έφτασαν στην Ιταλία 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ συνολικά μέσα στους πρώτους έξι μήνες του χρόνου η χώρα υποδέχτηκε 85.000, μια αύξηση 21% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

«Στα λόγια υπάρχει μεγάλη αλληλεγγύη. Αλλά σε ό,τι αφορά τις πράξεις η Ευρώπη συνεχίζει να μένει αδρανής ενώπιον του δράματος της μετανάστευσης στην Μεσόγειο και των δυσκολιών της Ιταλίας, η οποία έχει μείνει μόνη πλέον στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης», προσθέτει η εφημερίδα του Βατικανού «Oσερβατόρε Ρομάνο».

ΙταλίαΜετανάστεςπρόσφυγεςΡέντσιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα