3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Βίτσας: «Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα αλλά είμαι με το κόμμα – Χειρότερος από Σαμαρά, Βενιζέλο ο Μητσοτάκης»

Στο Βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, μετά και τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα και την επικράτηση της πρότασης Τσίπρα

Ο Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος προέρχεται από την «Ομπρέλα» μίλησε για «τα 14 χρόνια που περάσαμε μαζί και όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και τα πιο δημιουργικά. Οφείλουμε τώρα να κάνουμε ένα άνοιγμα στη νέα

γενιά, να έρθουν οι νέοι σύντροφοι». 

Ως πρώην Υπουργός Άμυνας έκανε σχόλιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας πως «βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τις σχέσεις μας, τη ζωή μας αλλά και την οικονομία των χωρών».

«Χειρότερος από Σαμαρά, Βενιζέλο ο Μητσοτάκης»

«Να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη – που είναι η πιο αντικοινωνική διακυβέρνηση – που γνώρισε ο τόπος. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, ξεπέρασε και την κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου. Πράγμα που δεν το περίμενα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία προοδευτική διακυβέρνηση με πρόγραμμα ριζοσπαστικό, ενωτικό που θα αφορά όλα τα ζητήματα. Να πετύχουμε μία συμφωνία για όλα τα ζητήματα», είπε ο κ. Βίτσας κάνοντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τη μία και ζητώντας εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. 

 «Ο στόχος μας είναι ο Σοσιαλισμός με Δημοκρατία και Ελευθερία. Επιλέγουμε να είμαστε Αριστεροί πολιτικοί και όχι πολιτική της Αριστεράς», πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τις αλλαγές στο κόμμα και την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και της Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος και όχι από το Συνέδριο ο Δημήτρης Βίτσας είπε: «Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο αλλά είμαι το κόμμα. Όλοι είμαστε πρώτο με το κόμμα. Εμείς οι μεγαλύτεροι θα είμαστε εδώ για τον Αριστερό χαρακτήρα του κόμματος, με τις αξίες μας και τις ιδέες μας. Θα είμαστε εδώ για την ενότητα της Αριστεράς». 

Διαβάστε επίσης:

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας – Οι selfies και τα χαμόγελα (Photos)

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Τσακαλώτος: Δε θέλουμε να γίνουμε αρεστοί – Χάσαμε την επαφή μας με την κοινωνία (Video)

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Λάμπρου προς Μπίστη: «Σύντροφε ξεχνάς τον αντιεθνικισμό κι εντάσσεσαι στο προεδρικό μπλοκ;»

Keywords
Τυχαία Θέματα
3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Βίτσας, Αλέξη Τσίπρα, – Χειρότερος, Σαμαρά Βενιζέλο, Μητσοτάκης,3o synedrio syriza – vitsas, alexi tsipra, – cheiroteros, samara venizelo, mitsotakis