12 Οκτωβρίου 1990: Η μέρα που τρεις πυροβολισμοί άλλαξαν τη ζωή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Photos- Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα πριν από εικοσιέξι χρόνια η ζωή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άλλαξε για πάντα με τρεις πυροβολισμούς.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στην εκλογική του περιφέρεια ένας άντρας με ψυχολογικές διαταραχές πυροβολεί εξ επαφής τον τότε υπουργό Εσωτερικών του Καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ. Η επίθεση τραυματίζει τον Σόιμπλε πολύ σοβαρά και μετά από πολύωρο χειρουργείο οι γιατροί καταφέρνουν τελικά να του σώσουν τη ζωή. Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποιούν

πως ο Σόιμπλε δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Ο καγκελάριος Κολ μεταβαίνει αμέσως στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σόιμπλε και δηλώνει σοκαρισμένος από την κατάσταση υγείας του υπουργού του.

«Όταν συνήλθα από το τεχνητό κώμα, κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι θα έμενα ανάπηρος. Ρώτησα την κόρη μου γιατί δεν με άφησαν να πεθάνω» θα πει χρόνια μετά σε συνέντευξή του στο Spiegel.

Μόλις 3 μήνες μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Σόιμπλε εξέπληξε τους πάντες επιστρέφοντας στα καθήκοντά τους χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του. Σήμερα ο 73χρονος υπουργός Οικονομικών είναι ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς στη Γερμανία και θεωρείται πολύ πιθανόν να είναι ένας από τους επόμενους διεκδικητές της γερμανικής Καγκελαρίας.

Βόλφγκαγκ Σόιμπλεαπόπειρα δολοφονίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα