Ζητείται χιούμορ!

18:24 19/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Συγνώμη, αλλά μόνο εγώ (αν και Παναθηναϊκός) βρήκα το βιντεάκι του Γερμανικού καναλιού ARD με τον Καραγκούνη απίστευτα αστείο και απολαυστικό; Πιστεύω ότι ως κοινωνία έχουμε χάσει εντελώς την αίσθηση του χιούμορ. Έχουμε εκπαιδευτεί να βλέπουμε παντού εχθρούς, προδότες και… «κακούς ξένους που ζηλεύουν την μικρή μας Ελλαδίτσα». Δεν μπορούμε καταλάβουμε πότε πράγματι πρέπει να εξοργιστούμε (όπως πχ με το άρθρο των Γερμανικών Financial Times) και πότε πρέπει απλά να γελάσουμε ή να αδιαφορήσουμε!

Κατ’ αρχήν καλό θα ήταν να σταματήσουμε να μπλέκουμε τον αθλητισμό με την πολιτική ή όταν

αυτό γίνεται ας το πάρουμε περισσότερο ως καζούρα παρά ως casus belli! Όσο προκαλούμε εμείς τους Ισπανούς κοροϊδεύοντας το χαμένο πέναλτι του Ramos στο Champions League ή το… κόλλημα του Torres με την ξανθιά του κόμη στο Euro, άλλο τόσο μας προκαλούν οι Γερμανοί και ο οποιοσδήποτε λαός του κόσμου κοροϊδεύοντας της γκριμάτσες του «Τυπάρα»! Επίσης, σχόλια και posts του τύπου «οι Γερμανοί κοροϊδεύουν τον αρχηγό μας» μου θυμίζουν συζητήσεις μαθητών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και όχι ώριμη κοινωνία. Ακόμα, πρέπει να μάθουμε με ποια ξένα ΜΜΕ θα πρέπει πραγματικά να ασχολούμαστε και με ποιά όχι. Όπως πχ η Bild όπου ο αυτοπροσδιορισμός της στην ιστοσελίδα της ως “best for news, sport and celebrity stories” τα λέει όλα! Με άλλα λόγια όσο σοβαρά παίρνουμε τις πολιτικές στήλες της Espresso στην Ελλάδα, άλλο τόσο θα πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τα πολιτικά(;) άρθρα της Bild.

Τέλος, σε περίπτωση νίκης μας επί της Γερμανίας πέρα από την χαρά που θα πάρουμε για τις επόμενες 3-4 ώρες, κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό δεν πρόκειται να λυθεί! Ας απολαύσουμε λοιπόν ένα μεγάλο αγώνα την Παρασκευή, χωρίς προκαταλήψεις και ανούσιες εξάρσεις, και ας αποκτήσουμε και λίγη αίσθηση του χιούμορ γενικότερα ως κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα