Βάσεις 2012 | Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό μέχρι στιγμής

17:48 31/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 πλησιάζουν προς το τέλος τους και μπορούμε να βγάλουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα για τις βάσεις 2012.

Μην ξεχνάμε πως οι βάσεις, καθορίζονται από τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι, τυχόν μεταβολή στον αριθμό εισακτέων, ο δεύτερος είναι η δυσκολία των θεμάτων και

ο τρίτος είναι η επιρροή της οικονομικής κρίσης στην κατάρτιση των μηχανογραφικών.

Για τον πρώτο, έχουμε ξαναπεί, πως τελικώς ο αριθμός των εισακτέων παραμένει αμετάβλητος, με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν ΤΕΙ που δεν θα δεχθούν καθόλου φέτος νέους φοιτητές και η οποία μείωση αντισταθμίζεται με νέα ΤΕΙ που θα ληφθούν φέτος στις λίστες επιλογής.

Για την αντικειμενική δυσκολία το θεμάτων (που έρχονται να προστεθούν στα ήδη δύσκολα περσινά), τα συμπεράσματα, δείχνουν πως δύο μαθήματα τράβηξαν την προσοχή. Εννοείται πως το ένα είναι η Φυσική Κατεύθυνσης, με εκτιμήσεις να δείχνουν ένα ποσοστό της τάξης του 80% να γράφει πιο κάτω ή κοντά στη βάση και το άλλο είναι η Βιολογία Γενικής για τους μαθητές της Θεωρητικής.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας (βάσει της εμπειρίας των τελευταίων ετών), όσο δύσκολα και να είναι τα θέματα, οι άριστοι θα αριστεύσουν και φέτος. Οι πρωτοκλασάτες σχολές, δεν πρόκειται να υποστούν (περαιτέρω μετά και την περσινή) πτώση των βάσεων, περισσότερη τουλάχιστον από 100-200 μορίων.

Από εκεί και πέρα, σε τρίτο και τέταρτο πεδίο, στις «καλές σχολές» με βάση από 15-18, αναμένεται σφαγή, αφού η Φυσική Κατεύθυνσης ως μάθημα βαρύτητας θα τσακίσει τις βάσεις. Πρέπει όμως να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα μηχανογραφικά, καθώς μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι βάσεις στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, να μείνουν ανεπηρέαστες (λόγω ζήτησης) και οι βάσεις  όπως του Μαθηματικού στη Μυτιλήνη για παράδειγμα, να καταποντιστούν (ο παράγοντας οικονομική κρίση).

Γενικά λοιπόν, ξεκινάμε με αρχική εκτίμηση την πτώση των βάσεων περιμένοντας την υποβολή των μηχανογραφικών!

Εδώ θα είμαστε και θα τα συζητάμε!

Γενικά όμως, καλό καλοκαίρι και καλή ζωή παίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα