Θεσσαλονίκη | Καταλήψεις από τώρα στα σχολεία

16:54 27/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε καλά καλά από τον αγιασμό και ο χορός των καταλήψεων στα σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει. Στη Θεσσαλονίκη οι περιπτώσεις συσσωρεύονται πολλές με τους μαθητές να διεκδικούν από τα πιο βασικά μέχρι και τα αχρείαστα πράγματα για τη λειτουργία του σχολείου.

Υπήρξαν μαθητές που διέκοψαν τα μαθήματά τους για να διεκδικήσουν, ανάμεσα στα άλλα, παγκάκια στις αυλές, αίθουσα καπνιστηρίου και πίνακες μαρκαδόρου.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητικές καταλήψεις φέρνουν στην επιφάνεια σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα, όπως η απουσία των αναγκαίων υποδομών και καθηγητών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός λυκείου του οποίου οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στο κατηχητικό κοντινής εκκλησίας καθώς το κτίριο του σχολείου τους δεν λειτουργεί πια.

«Τα παιδιά που παρακολουθούν μάθημα στην εκκλησία αυλίζονται σε έναν ανοιχτό χώρο, χωρίς περίφραξη, και πηγαινοέρχονται στο λύκειο για να ψωνίσουν από το κυλικείο», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πεύκων, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, τονίζοντας πως ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών συγκάλεσε προχτές σύσκεψη στο πρώην δημαρχείο Πεύκων για το κτιριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα