Θέατρο | Ο γνωστός μας άγνωστος, κύριος Γκάτσος

19:24 31/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Από Πέμπτη 31 Μαΐου για 15 παραστάσεις κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο έως τα τέλη Ιουνίου το Θερινό Τριανόν υποδέχεται τη θεατρική παράσταση «Ο Γνωστός μας Άγνωστος Κύριος Γκάτσος» της Μάνιας Παπαδημητρίου.Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια παράσταση με μουσική και τραγούδια αγαπημένα σε στίχους του ποιητή. Στηριγμένη σε πληροφορίες γι΄αυτόν από άλλους συνοδοιπόρους του – Α. Εμπειρίκο, Ο Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Μ. Χατζιδάκι. Μια παράσταση με την μοναδική προσωπική αφήγηση του Ν. Γκάτσου για τα παιδικά του χρόνια από το πρόσφατο βιβλίο της Αγαθής Δημητρούκα.

Η δημιουργός της παράστασης, η καταξιωμένη ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, Μάνια Παπαδημήτριου και οι συνεργάτες της καλούν το κοινό σε τρεις νέες παρουσιάσεις της μουσικής παράστασής τους, σημειώνοντας πως «σε πείσμα των καιρών και των επιταγών της τρόικας συνεχίζουμε να τραγουδάμε τα τραγούδια που αγαπήσαμε και να διαβάζουμε το έργο των ποιητών μας στα ελληνικά» και διερωτώμενοι ταυτόχρονα δεικτικά «αλλά για πόσο ακόμα;»…

Σκηνοθεσία/Επιλογή Κειμένων – Υλικού Video: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη, Έφη Μουτσιανά

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Επιμέλεια κίνησης: Πέρσα Σταματοπούλου

Video Art: Ευαγγελία Χρηστάκου

Μουσική Επιμέλεια:

Τάσος Αντωνίου Μαρίνα Χρονοπούλου

Χειρισμός video: Άννα Τσαπάρα

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:

Τάσος Αντωνίου, τραγούδι, κιθάρα, μαντολίνο, μπουζούκι Θεοδώρα Ευγενάκη τραγούδι Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη τραγούδι Αγαπητός Μανδαλιός Μάνια Παπαδημητρίου, τραγούδι, πιάνο

Παίζουν οι μουσικοί:

Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο Μαρίνα Χρονοπούλου, πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, ακορντεόν

Η παράσταση θα παιχτεί την Πέμπτη 31 Μαΐου και Παρασκευή, Σάββατο 1 και 2 Ιουνίου, αντίστοιχα, και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο μέχρι τέλος Ιουνίου στο θερινό Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, στις 9 μ.μ.
Τηλ.κρατήσεων: 210-8215469

Keywords
Τυχαία Θέματα