Συνταγές Μαγειρικής | Μοσχάρι Βραστό Σούπα (και μη σνομπάρετε)

20:47 4/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Μοσχάρι βραστό (σου λέει), σιγά μην φτιάξω και στιφάδο. Δεν είναι έτσι φίλε, αφού χειμώνα βιώνουμε και γιατί (ναι εσένα ρωτάω, γιατί) να μην χαρίσεις στον εαυτό σου, μία ζεστή homemade (που λέγαν και στο χωριό του Μπαρδάκη) σουπίτσα.

Τι θα χρειαστείς:

1200gr μοσχάρι ποντίκι
100ml ελαιόλαδο
2 πατάτες μέτριες (σε μέγεθος)
2 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
1 φύλλο

δάφνη
πιπέρι
αλάτι
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουταλιές σούπας αστεράκι (είδος ζυμαρικού)

Διαδικασία

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με 8 ποτήρια νερό. Το ξαφρίζουμε όταν αρχίζει να βγάζει αφρούς (δλδ με το κουτάλι αφαιρούμε τους αφρούς). Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και όλα τα λαχανικά. Το αφήνουμε να βράσει 1.5-2 ώρες σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμο (δηλαδή τσιμπιέται εύκολα με το πιρούνι) αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά από την κατσαρόλα. Τα βάζουμε σε μία πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αστεράκι ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε.

Το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να χυλώσει. Προσθέτουμε το λεμόνι. Το σερβίρουμε είτε μαζί με το κρέας στο ίδιο πιάτο, με τα λαχανικά ψιλοκομμένα ή σερβίρουμε τη σούπα μόνης της και το κρέας με τα λαχανικά χώρια!

Για οποιεσδήποτε απορίες, είμαστε εδώ να απαντήσουμε, εγώ (που δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά είμαι πολύ γκουρμέ τύπος) τη βρίσκω απίστευτα γευστική και ιδανική για το χειμώνα!

Καλή όρεξη!

Περισσότερες συνταγές, στο Neolaia OινοΜαγειρέματα!

Keywords
Αναζητήσεις
soupa vrasto, σουπα μοσχαρι ακης
Τυχαία Θέματα