Σκληρή απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ στις προκλήσεις της Χ.Α.

Στις προκλητικές αναφορές αμφισβήτησης των νεκρών του Πολυτεχνείου της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας απάντησε από τη ΝΕΤ η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργά συμμετάσχουσα στον αντιδικτατορικό αγώνα κατά της χούντας των Συνταγματαρχών, Νάντια Βαλαβάνη. Η κ. Βαλαβάνη συλληφθείσα και φυλακισθείσα κατά την τελευταία περίοδο της δικτατορικής επταετίας τόνισε: «Η

αναθεώρηση της νεώτερης ιστορίας και η λεηλασία της ιστορικής μνήμης, που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή με την αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου, στρέφεται με ευθύτητα ενάντια στις αξίες της εξέγερσης, που τους πονούν. Και αποδεικνύει ταυτόχρονα πόσο δημαγωγικός είναι ο ισχυρισμός τους ότι στις σημερινές συνθήκες τους εκφράζει το σύνθημα του Πολυτεχνείου “Ψωμί- Παιδεία-Ελευθερία”».

Τις δηλώσεις της Βουλευτίνας ακολούθησε δήλωση αναλόγου και περιεχομένου τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και μεμονωμένα από τον Βουλευτή κ. Πετράκο. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναγράψει τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας αποτελεί ύβρη και προσβολή απέναντι στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα. Το νεοναζιστικό μόρφωμα των υμνητών της χούντας και της φασιστικής βίας στρέφεται ενάντια στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού που, 39 χρόνια μετά την εξέγερση, συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα.Αγωνιζόμενοι σήμερα για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά, ο λαός μας δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία της ιστορικής μνήμης και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την αναβίωση του φασισμού.

Από πλευράς του τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Θ. Πετράκου, επισημάνθηκε πως η «χουντοφασιστική συμμορία» προκαλεί τον ελληνικό λαό. Στη δήλωσή του ακόμα αμνέφερε πως η αναβίωση του ναζισμού θα απαντηθεί μαζικά και αποφασιστικά.

Η απάντηση Πετράκου:

«Η γνωστή ναζιστική και χουντοφασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προκαλεί για μια ακόμη φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του Ελληνικού λαού αμφισβητώντας τον αντιδικτατορικό αγώνα, την εξέγερση και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και μάλιστα μόλις μια μέρα πριν την 39η επέτειο της έναρξης του αγώνα .

Ο Ελληνικός λαός και η νεολαία, 39 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση συνεχίζει να εμπνέεται από τα αιτήματα του αντιδικτατορικού αγώνα τα οποία συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».

Ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η εσωτερική και η εξωτερική τρόικα και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην εξουθένωση, στην ανεργία, στην ανέχεια και στην φτώχια και μετατρέποντας τη χώρα μας σε σύγχρονο προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών θέτοντας την κάτω από Διεθνή οικονομικό έλεγχο τα μηνύματα της εξέγερσης είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ. Ο Δημοκρατικός Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα όσοι είχαμε τη μεγάλη τύχη και συμμετείχαμε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου αγωνιζόμενοι για ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ δεν επιτρέπουμε στα χουντοφασιστικά αποβράσματ

Keywords
Τυχαία Θέματα