Φάρμακο για την απεξάρτηση από το τζόγο!

Επιστήμονες από την Αυστραλία πιστεύουν πως βρήκαν τη λύση για όσους έχουν πρόβλημα εξάρτησης από τον τζόγο. Η λύση δεν είναι ψυχολογική υποστήριξη αλλά ένα φάρμακο που μέχρι τώρα χορηγούσαν σε τοξικομανείς και αλκοολικούς.

Πρόκειται για τη γνωστή ουσία ναλτρεξόνη, το φάρμακο που χορηγείται σε τοξικομανείς με εθισμό στην ηρωίνη και το αλκοόλ.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο ιατρική μελέτη που δημοσιεύεται

στον αυστραλιανό site «Medical Journal» παροτρύνει τους ειδικούς να συνταγογραφούν τη ναλτρεξόνη και σε όσους έχουν πρόβλημα με τον τζόγο.

Πρόκειται για ουσία που χορηγείται στους ναρκομανείς επειδή φράσσει τους υποδοχείς των οπιοειδών στον εγκέφαλο, ενώ αποτελεσματικό φάρμακο θεωρείται και για τους αλκοολικούς.

Ο καθηγητής Σέιν Τόμας, έχει μελετήσει συνολικά δεκατρείς χιλιάδες έρευνες σχετικά με τον εθισμό στον τζόγο και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αποτελεσματικότερη όλων μέθοδος για την απεξάρτηση του ατόμου είναι η ψυχολογική βοήθεια.

Από την άλλη υπάρχουν διάφορες επιστημονικές μελέτες που έχουν δείξει ότι το φάρμακο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο στη θεραπεία των εθισμένων στα τυχερά παιχνίδια.

Σχετικά με τις παρενέργειες της φαρμακευτικής ουσίας, συνήθως κατά τις πρώτες μέρες θεραπείας παρουσιάζονται ζαλάδες, ναυτία ή πόνοι στην κοιλιακή χώρα.

Φυσικά οι οδηγίες δεν προβλέπουν την ασύστολη χορήγηση του φαρμάκου σε κάθε μορφής εθισμένο τζογαδόρο, καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιες παράμετροι που πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω.

Σε άλλες έρευνες έχει αποδειχθεί πως από όλες οι προτεινόμενες μέθοδοι για τη διακοπή της κακής συνήθειας βοηθά πολύ ένας ψυχολόγος ενώ πολύ μικρή είναι η βοήθεια από βιβλία αυτοβοήθειας και τα προγράμματα που βρίσκει κανείς στο Διαδίκτυο.

PokerLobby.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα