Έρευνα | Τρώμε λιγότερο όταν είμαστε σε χαλαρό περιβάλλον (;)

17:28 4/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη σε σχέση με την κατανάλωση φαγητού. Συγκεκριμένα, χώρισαν ένα κλασσικό αμερικανικό fast-food-άδικο σε δύο τμήματα, στο ένα φρόντισαν τα φώτα να είναι λαμπερά και η μουσική δυνατή ενώ στο άλλο έφτιαξαν τις αντίθετες συνθήκες με χαλαρή μουσική και απαλό φωτισμό.

Έως τώρα, κατά γενικότερη κοινή ομολογία οι άνθρωποι φέρονταν να τρώνε περισσότερο όταν γευμάτιζαν σε ήρεμες συνθήκες. Η μελέτη λοιπόν αυτή έρχεται να αντικρούσει την υπόθεση αυτή

αφού τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι εκείνοι που έφαγαν με την «ησυχία» τους κατανάλωσαν έως και 18% λιγότερες θερμίδες, παρόλο που κάθισαν στο τραπέζι τους περισσότερη ώρα από τους άλλους.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Μπράιν Γουάνσινγκ, καθηγητή Καταναλωτικής Συμπεριφοράς στο Κορνέλ, αποδίδουν τα ευρήματά τους στο ότι το χαλαρό περιβάλλον αποσπά λιγότερο την προσοχή μας από το φαγητό, με αποτέλεσμα να το απολαμβάνουμε περισσότερο και να συνειδητοποιούμε εγκαίρως ότι χορτάσαμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα