Δηλώσεις Σαμαρά στη ΔΕΘ

18:47 8/9/2012 - Πηγή: Neolaia

«Φέτος είναι πράγματι μία χρονιά πιο διαφορετική. Νικητές θα βγουν όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια. Από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για έξοδο της Ελλάδας

από το ευρώ και την αντίδραση των αγορών στην προσδοκία της δραχμής.
Όπως είπε, «η πρώτη αλήθεια που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι, ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ. Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας».

«Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη. Μέσα σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα πέθαινε και πεθαίνοντας, θα πάθαινε όσα δεν έχει τραβήξει ποτέ στον κόσμο χώρα, σε καιρό ειρήνης», σημείωσε.

«Η ανατροπή του κλίματος ήταν η προτεραιότητα, είχαμε δεσμευτεί και αυτό κάναμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως έπρεπε ακόμη να αναστρέψουμε την χαμένη αξιοπιστία της χώρας, τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις και εφαρμόζοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός κρίσης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.

Δείτε την πλήρη δήλωση του Α. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα