«Ροντέο» από τη δήλωση Τσίπρα περί Αργεντινής!

18:47 8/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Ζήτημα που απασχολεί διαδίκτυο, τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λόγω αποστροφής στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια χθεσινής συζήτησης στη Βουλή. Η έκταση που πήρε το θέμα οδήγησε στην διεξαγωγή του συνηθισμένου σε αυτές τις περιπτώσεις… «χαρτοπόλεμου», με ανακοινώσεις από τα Γραφεία Τύπου των δύο κομμάτων. Συγκεκριμένα

ο κ. Τσίπρας είπε στο κοινοβούλιο: «Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Στη συνέχεια και μετά το ντόρο που σήκωσαν διάφορα ΜΜΕ εναντίον της δήλωσης Τσίπρα, η ηγεσία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση καταγγέλοντας «σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ»,στην οποία ακόμα τονιζόταν ότι «τα ίδια μέσα, βέβαια, αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους «κακόμοιρους» Έλληνες… Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής», αναφερόταν στην ανακοίνωση του Συνασπισμού». Λίγο αργότερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ, στην οποία αναφερόταν: «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της ΝΔ». Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενο στο κυβερνητικό κόμμα ότι αποτελεί τον εμπνευστή και ενορχηστρωτή της επίθεσης προς τον κ. Τσίπρα: «Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Ενόψει των νέων βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού δεν συγκαλύπτεται από επικοινωνιακά τεχνάσματα που στερούνται σοβαρότητας»!

Keywords
Τυχαία Θέματα