ΔΕΘ | Ξεκινά με συλλαλητήρια και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

17:44 7/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ανοίγει αύριο το πρωί τις πύλες της στους χιλιάδες ετήσιους επισκέπτες της κάνοντας την πόλη ολόκληρη να αλλάζει για λίγες μέρες τους ρυθμούς της και ασφυκτιά από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει επίσκεψη-αστραπή φέτος καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και η συνέντευξη Τύπου το

μεσημέρι της Κυριακής.

Φυσικά μαζί με την Έκθεση θα ξεκινήσουν και τα συνήθη συλλαλητήρια με αρχή στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου όπου οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει τη δική της κίνηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις Τύπου από όλους σχεδόν τους κομματικούς εκπροσώπους.

Όλα αυτά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα