Δέσμευση ολοκλήρωσης προανακριτικής Παπακωνσταντίνου μέχρι 25/2

17:45 21/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Αυτό τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης, όπως όλα δείχνουν Πρόεδρος της 15μελούς Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση Λαγκάρντ που θα κρίνει την παραπομπή του Γ. παπακωνσταντίνου. Ήδη τα κόμματα ορίζουν σήμερα τους εκπροσώπους τους, ώστε αύριο, η Προκαταρκτική Επιτροπή να συνεδριάσει για να ασχοληθεί με τα διαδικαστικά θέματα της παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση αλλοίωσης των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, ενώ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης φέρεται να αρνήθηκε τη συμμετοχή

του στην Επιτροπή.

Οι βουλευτές της Επιτροπής εκτός απροόπτου θα είναι:

Από τη ΝΔ:

Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κατερίνα Κοντογιαννακοπούλου

Από τον ΣΥΡΙΖΑ:

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Κοντονής

Από το ΠΑΣΟΚ:

Παναγιώτης Ρήγας και Δημήτρης Σαλτούρος

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή.

Από τη ΔΗΜΑΡ: Βασίλης Οικονόμου

Από τους Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δημήτρης Καπερνάρος

Από το ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας

Από τη Χρυσή Αυγή: Μιχάλης Αρβανίτης

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Κώστας Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, δύο είναι οι κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η άσκηση δίωξης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου: νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, με ταυτόχρονη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Ειδικότερα για τις εργασίες της Επιτροπής και την ολοκλήρωσή τους, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, είπε: «Θα προσπαθήσω αύριο να συγκροτηθούμε σε σώμα. Τις επόμενες μέρες θα λυθούν τα διαδικαστικά και θα μπει το νερό στο αυλάκι. Την Πέμπτη θα μπούμε στην ουσία. Αν γίνω πρόεδρος, θα προσπαθήσω να μην χρειαστεί παράταση μετά την 25η Φεβρουαρίου».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης πρόσθεσε ακόμα: «Ακούω ότι το «α» κόμμα θα προτείνει τον έναν βουλευτή, το «β» κόμμα τον τάδε βουλευτή. Έχουν σκοπό να κάνουν την επιτροπή πεδίο πάλης; Ρινγκ; Δεν γίνεται αυτό. Εδώ πάμε να δουλέψουμε. Έχω αποδείξει ότι εφαρμόζω τον

κανονισμό και θα τον εφαρμόσω κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω τα μόνα σχόλια που θα ακούγονται να είναι ποιος έβρισε ποιον, ή ποιος φώναζε περισσότερο. Όσοι έρχονται με άγριες διαθέσεις, θα τους μείνουν οι διαθέσεις μόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα