Χυτήριο θέατρο, «χυτήριος» αντίληψη και χύτρα-ελληνική κοινωνία

Το Χυτήριο θέατρο, η «χυτήριος» αντίληψη και η… χύτρα-ελληνική κοινωνία έτοιμη να εκραγεί…

Τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο θέατρο Χυτήριο έχουν προηγούμενο στη χώρα μας, αλλά σε όχι στην έκταση και την ένταση που πλέον έλαβαν. Ποιοτική διαφοροποίησή τους προς το πολύ χειρότερο αποτελεί η συμμετοχή μελών του ελληνικού

κοινοβουλίου στα σκοταδιστικά συμβαίνοντα, έστω κι αν προέρχονται από την ακροδεξιά, γεγονός που μειώνει σχετικά το βαθμό έκπληξης.

Το όνομα του θεάτρου που αποτέλεσε μια άτυπη πολιτική κονίστρα του παραλόγου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια άρνησης του φυσικού συνειρμού σύνδεσης των καταστάσεων με το γνωστό πολιτικό και παραδοσιακό «μεγαλο-μεσαίο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλώς υπουργοποιηθέντα την τελευταία δεκαπενταετίας και πλέον, Τηλέμαχο Χυτήρη. Το θέμα, όμως, δεν είναι προφανώς καθεαυτό το ευφυολόγημα που αβίαστα προκύπτει, αλλά αν υπάρχει ουσιαστική σύνδεση του τωρινού «χυτηρίου» φαινομένου με την αντίληψη μιας σειράς στελεχών, όπως αυτή του ευδοκιμούντα σε κάθε πολιτικό κλίμα Τηλέμαχου.

Πράγματι αν, ευκαιρίας εκ των γεγονότων δοθείσης, δούμε το πρόσωπο ως εκπρόσωπο μιας σειράς επιφανών Βουλευτών και υπουργών της τελευταίας δεκαπενταετίας, τα εξαγόμενα συμπεράσματα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Παρακάτω αναφέρονται τα χαρακτηριστικά τόσο του προ ημερών φαινομένου, που προς το παρόν έληξε με ντροπιαστικό τρόπο, οδηγώντας στο κατέβασμα της παράστασης, όσο και του προσώπου, όχι από την άποψη της προσωπικής κριτικής, αλλά κυρίως μιας κριτικής στη πολιτική λογική του κατεστημένου πολιτικού προσωπικού που οδήγησε τα πράγματα στη διαλυτική παρακμή που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

Θέατρο Χυτήριο – ερμηνεία των συμβάντων:

Ακροδεξιές δυνάμεις ενισχυμένες από την άνοδο της Χρυσής Αυγής συνδυάζονται με προσκείμενες σε αυτές φονταμενταλιστικές χριστιανορθόδοξες ομάδες με αφορμή θεατρική παράσταση, η οποία έχει κατά τη γνώμη τους βλάσφημο περιεχόμενο, και προφανή σκοπό να καταδείξουν ότι μπορούν πλέον να ελέγχουν και να χειραγωγούν ως ένα βαθμό τα πολιτιστικά και ευρύτερα κοινωνικά δρώμενα κατά πως βούλονται και… βολεύονται. Πρωταγωνιστές πολύ γρήγορα αναδείχθηκαν, χωρίς κάποια προσπάθεια απόκρυψης των ενεργειών τους, Βουλευτές και στελέχη της φιλο-φασιστικής κι ενίοτε φιλο-ναζιστικής Χ.Α., προκειμένου να μη μείνει καμία αμφιβολία για τις ειδικότερες και γενικότερες στοχεύσεις της συμμετοχής τους στους προπηλακισμούς και τα επεισόδια.

Οι ομάδες και τα πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στα ακραία δρώμενα-σκηνικό του παραλόγου και της βίαιης επιβολής της αισθητικής τους πέτυχαν τους αρχικούς στόχους τους. Λογική ανησυχία, ότι μετά από τα όσα συνέβησαν θα τους ανοίξει η όρεξη για μεγαλύτερες αποκρουστικές – μεσαιωνικές και οπισθοδρομικές για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτιστικό, πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι «επιτυχίες» τους.

Τηλέμαχος Χυτήρης – ο άνθρωπος των προέδρων:

Πρόκειται για άνθρωπο για πολιτικό ον, ασφαλώς, ευφυή που, όχι απλώς επιβιώνει, α

Keywords
Τυχαία Θέματα