ΑΠΘ | Επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος

Πηγή εικόνας: "Το Βήμα"

Επ’ αόριστον αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του.

Μάλιστα η απόφαση αυτή πάρθηκε, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς κρίνεται αδύνατη η λειτουργία των αιθουσών διδασκαλίας, εξαιτίας της ύπαρξης σκουπιδιών, λυμάτων, τρωκτικών και τοξικών ουσιών τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών των καθηγητών και των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν το τμήμα θα διακόψει την διεξαγωγή μαθημάτων, έως ότου

διαμορφωθούν «αξιοπρεπείς συνθήκες» στους χώρους του, ωστόσο θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά και ερευνητικά. Παράλληλα για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ενημερωθεί εγγράφως αλλά και προφορικά οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου.

Με βάση τον πρόεδρο του τμήματος κ. Κατσάμπαλο, η τοξική ουσία προήλθε από την σκόνη πυροσβεστήρα, τον οποίο άγνωστος άδειασε πάνω στα σκουπίδια στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να επικαθίσει σε όλους τους χώρους του τμήματος, ακόμη και στις αίθουσες διδασκαλίας, προκαλώντας μάλιστα φθορές και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο πρόεδρος του τμήματος δήλωσε πως: «Η σκόνη αυτή από τον πυροσβεστήρα μπορεί να επικαθίσει για πάντα στους πνεύμονες και είναι τοξική» προσθέτοντας πως ειδικό συνεργείο κλήθηκε και καθάρισε τον κεντρικό διάδρομο (μήκους 50 μέτρων) του τμήματος, που ψεκάστηκε με τη σκόνη όμως είναι αδύνατο να καθαρίσει και τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς το τμήμα δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει αυτήν τη δαπάνη.

Τα σχόλιά σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα