Στις τράπεζες για τα τέλη με άδεια, ΑΦΜ

Με την άδεια κυκλοφορίας στο χέρι, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν μπορούν να πληρώνουν από σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες, χωρίς να χρειάζεται να τυπώσουν τα... σχετικά ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το μόνο που χρειάζεται
είναι να προσκομίσουν τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος η αντίγραφό της.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που δεν έχουν τυπώσει ειδοποιητήριο πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις παρακάτω τράπεζες για να καταβάλουν την οφειλή:

-Γενική Τράπεζα
-Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
-Νέα Proton Τράπεζα
-Τράπεζα Πειραιώς
-Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο - Hellenic Postbank
-Alpha Bank
-Bank of Cyprus
-Eurobank
-FBB - Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα
-Marfin Egnatia Bank
-Millennium Bank
-PROBANK

Με την καταβολή της οφειλής, οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής, το οποίο θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας.

Στην Εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους, ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος με πράξη αστυνομικής Αρχής, λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφωνία ως προς τα στοιχεία κατόχου - οχήματος, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθύνεται:

- Στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία εκδόθηκε η άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, όταν τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ίδια με τα αντίστοιχα που είναι τυπωμένα στην άδεια.

- Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, όταν διαφέρουν από τα αντίστοιχα της άδειας κυκλοφορίας, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

- Σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, όταν εμφανίζεται όχημα το οποίο δεν ανήκει στον φορολογούμενο.

Τα τέλη εξοφλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου και δεν παραλαμβάνονται σήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα έχουν τυπωθεί περίπου 1.400.000 ειδοποιητήρια για πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Εφημερίδα Δημοκρατία
Keywords
Τυχαία Θέματα