Απόκριες 2012 στην Αθήνα 16 με 27 Φεβρουαρίου [πρόγραμμα]

15:47 7/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Τη φετινή Αποκριά η επιδίωξη του Δήμου Αθηναίων δεν είναι να προσφέρει μόνο ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι  στην  πόλη, αλλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  και στηρίζεται , κατά βάση, στο δικό του καλλιτεχνικό δυναμικό και στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας  το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο.

Ο Τελάλης της Αποκριάς μαζί με το μπουλούκι  του,  πρώτο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, θα διαλαλεί και θα καλεί τους δημότες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, περνώντας

από όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στη Βαρβάκειο Αγορά με πολλή μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής  και εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.

Η Πλάκα φέτος θα ζωντανέψει όπως παλιά και στους  κεντρικούς της δρόμους  θα ξεφαντώσουν όλοι σε ένα μεγάλο αθηναϊκό αποκριάτικο πάρτι με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών, χορωδία με οπερέτες κ.α. Η γιορτή ξεκινάει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, και συνεχίζεται τα Σαββατοκύριακα  18 – 19 και 25 – 26 Φεβρουαρίου.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων,   οι καταστηματάρχες της Πλάκας θα προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του με 4.50€.

Την  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου όλος ο  χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα,  ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εργαστήρια μάσκας, γαϊτανάκι, μουσικοκινητικά  παιχνίδια, αλλά και πολλά αποκριάτικα έθιμα απ’ όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους  στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων .

Η αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου  σε δύο σημεία της πόλης:

Στο Λόφο του Φιλοπάππου με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με  τη Νάντια Καραγιάννη & το Νίκο Καραγιάννη. Θα προσφερθούν φασολάδα, λαγάνες, ελιές και χαλβάς.Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ  (Τριφυλλίας και Λάμψα  – Αμπελόκηποι),  όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί   παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Για το πρόγραμμα δείτε παρακάτω:

Πρόγραμμα | Αθήνα | Απόκριες 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα