Απεβίωσε ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Gore Vidal

13:14 1/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Απεβίωσε σε ηλικία 86 χρονών στο σπίτι του στο Λος Άτζελες, μετά από εμφάνιση συμπτωμάτων πνευμονίας, ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ.

Ο συγγραφέας πολιτικός σχολιαστής, που αντιμετώπιζε για αρκετό καιρό προβλήματα υγείας, ήταν μέλος ισχυρός πολιτικής οικογένειας των Η.Π.Α., αλλά και φίλος και πνευματικός συνοδοιπόρος με ξεχωριστά μέλη της παγκόσμιας λογοτεχνίας και γενικότερα των Τεχνών, μεταξύ των οποίων και με τους Τένεσι Ουίλιαμς, ο Όρσον Γουέλς, Τρούμαν Καπότε και ο Φρανκ Σινάτρα.

Ο

Γκορ Βιντάλ υπέγραψε25 μυθιστορήματα, συμπεριλαμβανομένου του best-seller “Burr and Myra Breckenridge”, περισσότερες από 200 δοκίμια και πολλά σενάρια θεατρικά και κινηματογραφικά έργα. Έγραψε το πρώτο του βιβλίο ηλικίας 19 ετών και πήγε αργότερα για να γίνει ένας από τους πιο διακεκριμένους συγγραφείς της Αμερικής.

Το δεύτερο βιβλίο του, «The City and the Pillar», καταπιανόταν ήδη από τα 1950 με την ομοφυλοφιλία, καθιστώντας το τότε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, καθώς τα βιβλιοπωλεία είχαν αρνηθεί να το διαθέτουν, ενώ ο συγγραφέας του εξοστρακίστηκε εκείνη τη δεκαετία από τη δημόσια ζωή, συνεχίζοντας το έργο του με διάφορα ψευδώνυμα.

Στα τέλη των ‘50s άρχισε να γράφει και πάλι με το όνομά του στο σενάριο του Ben Hur, με αποτέλεσμα με τα γραφόμενα και λεγόμενά του μέχρι σήμερα να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενος στο σύγχρονο κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα