Συνειδητοποιημένος ο Φερέιρα, σε καλύτερη θέση η «Συμμαχία»…

13:14 1/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της χθεσινοβραδινής εμφάνισης και νίκης του ΠΑΟ στη Σκωτία. Πέρσι ο Πορτογάλος είχε κοιτάξει περισσότερο τη «μεγάλη εικόνα» της χρονιάς, πράγμα που είχε σε μεγάλο βαθμό παίξει ρόλο για να εμφανιστεί η περσινή ομάδα του ανέτοιμη να προκριθεί στο Champions League.

Ένας κατά τεκμήριο πολύ καλός προπονητής δε θα μπορούσε να επαναλάβει το ίδιο λάθος και φέτος, στην εποχή των «ισχνών αγελάδων».

Αποφασίζοντας, ίσως σοφά, να μείνει και να… επιμείνει με τους «πράσινους», είχε αντιληφθεί την αμεσότερη φετινή ανάγκη για ετοιμότητα του ποδοσφαιρικού του «πληρώματος» να προκριθεί στους επικερδείς, αλλά και από άποψη ηθικού, εξαιρετικά  ζωογόνους ομίλους της αρτιότερα οργανωμένης ευρωπαϊκής αθλητικής διοργάνωσης.

Ο προπονητής και το ποδοσφαιρικό τμήμα με τις επιλογές και την αποφασιστικότητά τους δίνουν χείρα βοηθείας και στο εγχείρημα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Το νέο ιδιοκτησιακό και διοικητικό σχήμα του Γιάννη Αλαφούζου, παρότι δεν εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική, προχωρά ως μοναδική υπάρχουσα λύση, χωρίς να παρουσιάζεται προς στιγμήν πειστική εναλλακτική.

Η διαφαινόμενη πρόκριση του ΠΑΟ ενδυναμώνει την προσπάθεια, χωρίς να αίρει την ευθύνη Αλαφούζου για κάλυψη επιπλέον χρημάτων που θα χρειαστεί η ομάδα για να βαδίσει το δρόμο της επιβίωσής της, αλλά και τις νέες λεωφόρους εγχώριας και ευρωπαϊκής δόξας, κάτι που δε μπορεί παρά να είναι ο τελικός στόχος.

Ο πιο συνειδητοποιημένος φετινός Ζεσουάλντο δίνει «χρυσή» ασίστ στο εγχείρημα Αλαφούζου. Δεν απομένει παρά ο επικεφαλής της προσπάθειας και γενικότερα η ομάδα, να το αξιοποιήσουν, όπως επιβάλλουν οι δύσκολοι, αλλά και γι’ αυτό, προκλητικοί καιροί!

Keywords
Τυχαία Θέματα