TEDxAueb | Λίγο πριν το μεγάλο event!

10:49 4/2/2013 - Πηγή: Neolaia

TEDxAUEB: Μα τι σκέφτεται η οργανωτική ομάδα 1,5 μήνα πριν το μεγάλο συνέδριο;

Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε πως αυτό που θέλoυμε να κάνουμε μέσα από το event μας ήταν να βοηθήσουμε τους συμφοιτητές μας να επαναπροσδιορίσουν την πραγματικότητα, να την αντικρύσουν με άλλα μάτια, να εμπνευστούν και να μπορέσουν εν συνεχεία να εμπνεύσουν και οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους! Θέλουμε να αποτελέσουμε παράγοντες θετικής αλλαγής και σκέψης, μέσα σε όλη αυτή τη δυσμενή και απαισιόδοξη ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε όλοι καθημερινά. Δυσκολίες υπάρχουν, δεν τις αγνοούμε, αλλά πάντα έχει καθοριστική

σημασία το πως τις αντιμετωπίζουμε και σε τι σκέψεις και δράσεις μας ωθούν.

Φυσικά, κεντρικό νόημα των TEDx events είναι οι ομιλίες, οι ιδέες οι οποίες θα διαδοθούν, οι συζητήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν, είτε στο χώρο του συνεδρίου, είτε κάπου όπου γίνεται παράλληλη προβολή, είτε στον υπολογιστή του κάθε ατόμου που το παρακολουθεί σε ζωντανή σύνδεση, είτε στα σχόλια κάτω από το video, όταν αυτό δημοσιευθεί. Οι ιδέες που διαδίδονται, καθορίζουν την κοινότητα που δημιουργείται και ενεργοποιείται!

Είναι λοιπόν καθοριστικής σημασίας σε οποιοδήποτε TEDx event ο κάθε ομιλητής να αντιπροσωπεύει το κεντρικό του θέμα και να πρεσβεύει κάποιες αρχές και αξίες που να συνδέονται άμεσα με το όραμα της ομάδας και της κοινότητάς του. Σκεπτόμενοι το θέμα μας, »Επαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα», το κοινό, τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατ’ επέκταση τη νέα γενιά σήμερα και τους ανθρώπους δίπλα μας, και το χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στο event μας και τις ευρύτερες ιδέες που θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από την προσπάθειά μας, καταλήξαμε σε κάποια γενικά χαρακτηριστικά των ομιλητών μας.

Στο TEDxAUEB “Redefining Reality” θα δείτε ανθρώπους που έχουν επαναπροσδιορίσει την πραγματικότητα, είτε την δική τους, είτε της κοινότητας γύρω τους, φορείς θετικής αλλαγής και δραστηριοποίησης. Είναι άτομα που αλλάζουν τους κανόνες τους παιχνιδιού, ή έστω προσπαθούν σκληρά για αυτό. Άτομα που έχουν να μοιραστούν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε τα δεδομένα ή που θα δώσουν ερεθίσματα για μια νέα προσέγγιση. Άτομα όλων των ηλικιών, που όμως είναι νέα στην ψυχή, είναι κοντά στην πραγματικότητα και στην πραγματικότητα των νέων σήμερα και που, ανεξάρτητα για το ποιο θέμα θα μας μιλήσουν, θα μπορούν να συσχετιστούν άμεσα με την καθημερινότητά μας, όχι φυσικά απαραίτητα στη ρουτίνα μας και στις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά σίγουρα σε πράγματα που βλέπουμε, βιώνουμε, σκεφτόμαστε ή και προσπερνάμε καθημερινά. Όλη η οργανωτική επιτροπή θέλει να φέρουμε ανθρώπους με τους οποίους ο θεατής θα μπορεί να συσχετιστεί και να ταυτιστεί, στο πλαίσιο της δικής του πραγματικότητας, ανθρώπους που θα μας κάνουν όλους να σκεφτούμε και να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία!

Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν, καθώς το πρώτο TEDx event σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι μόλις 1,5 μήνα μακριά και η ομάδα είναι πανέτοιμη να παρουσιάζει στο κοινό τους ομιλητές του συνεδρίου.

Από την οργανωτική επιτροπή,

Ειρήνη Παπαγιαννούλη

Keywords
Τυχαία Θέματα