Hacienda | Το στέκι μας στην Νέα Φιλαδέλφεια

« Καλημέρα, πάμε για καφέ να τα πούμε;»,  « Καλημέρα, ναι, αμέ! Πάμε πεζόδρομο;» Πάμε πεζόδρομο! Είναι η επί καθημερινής βάσεως φράση για εμάς που μένουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και εγώ τουλάχιστον, όταν αναφέρομαι σ’ αυτόν τον πεζόδρομο, που βρίσκεται επί της Δεκελείας, αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί. Και το όνομα αυτού Hacienda.

Έχω ξοδέψει ατελείωτες ώρες της ζωής μου και πολλά λεφτά επίσης στο συγκεκριμένο

μέρος. Ίσως να πηγαίνω και δυο φορές την ημέρα. Ο λόγος; Αρχικά το κλίμα: παρεΐστικο, φιλικό, θυμίζει φοιτητική καφετέρια. Όποια ώρα και να πας, θα δεις σίγουρα αρκετούς γνωστούς σου, όχι μόνο από το σχολείο ή τη γειτονιά σου, αλλά και από τη σχολή σου. Ο δεύτερος λόγος που με έχει κερδίσει αυτό το μαγαζί είναι το γεγονός ότι δεν είναι απλά μια καφετέρια.  Σχεδόν κάθε βράδυ, κάπου μετά τις 8, μαζευόμαστε το παρεάκι στο γνωστό τραπέζι που είναι ακριβώς πάνω στον πεζόδρομο και φωνάζουμε τους αγαπημένους μας φίλους που έχει το στέκι μας. Τη μπύρα, τη «sangria» και το ούζο. Άριστης ποιότητας και μεταξύ μας πολύ φτηνά.

Έχουμε να σκεφτούμε και την τσέπη μας στην τελική. Τον χειμώνα όμως αλλάζουμε παρέα. Μας συντροφεύει το ρακόμελο, σε άλλο όμως τραπέζι, στην αυλή του μαγαζιού, με τους ζωγραφισμένους τοίχους, μαζί με την τέλεια ζεστή σοκολάτα με γεύση φράουλα, είναι ένας επιπλέον λόγος που περιμένω να κρυώσει λίγο ο καιρός. Αυτά για την ώρα. Έχω να πάω να πιω το καφέ μου στο αγαπημένο μου μέρος!

Συντάκτρια : Μαριάννα Χανιώτη 

Keywords
Τυχαία Θέματα