ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τι καλύτερο θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς σε έναν φίλο που αγαπάει, από το να έχει καλή υγεία; Ποια πρόποση είναι καλύτερη από το "εις υγείαν", ή το "γεια μας";

Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, που δεν επιτρέπουν πολλά γλέντια, όμως στα λιγοστά που εγώ ο τυχερός εξακολουθώ να μπορώ να παρίσταμαι, αποφάσισα να εύχομαι στους συνδαιτυμόνες από εδώ και στο εξής, αντί για "εις υγείαν", "Ζήτω οι Ελληνες".

Διότι αυτή τη στιγμή, που κινδυνεύει η πατρίδα μας, αυτή είναι η πιο σημαντική, και όχι η υγεία του καθενός από εμάς που θα την χάσουμε και αυτήν στο σκοτεινό μονοπάτι που βαδίζει ο
λαός μας.

Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν, αντί για "γεια μας" εύχομαι "ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!".

Στις παρέες που το κάνω για πρώτη φορά, τις περισσότερες φορές εμφανίζεται μια....
στιγμιαία αμηχανία, η οποία άλλοτε υποχωρεί λόγω του δίκαιου της ευχής μου, και άλλοτε σχολιάζεται από τους παριστάμενους. Στις περιπτώσεις που η αμηχανία υποχωρεί, οι αγαπητοί μου φίλοι και γνωστοί τσουγκρίζουν ευχόμενοι "Ζήτω οι Ελληνες" αφού ανταλλάξουν μεταξύ τους και με τα διπλανά τραπέζια κλεφτές ματιές απ' αυτές που υπαγορεύει ο φόβος της γραφικότητας.

Είτε η αμηχανία υποχωρήσει, είτε σχολιαστεί αρνητικά η πρόποση, οι συζητήσεις σχεδόν κάθε φορά περιστρέφονται γύρω από τους ίδιους άξονες.

"Για ποιους Ελληνες μιλάς"; "Γι αυτούς που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για μια θέση στο δημόσιο"; "Ακόμα και για πεντακόσια ευρώ"; "Για τους δήθεν επιχειρηματίες που πήρανε πακτωλούς χρημάτων για ανάπτυξη και τις κάνανε μερσεντές και δεν πληρώνουν και φπα"; "Για αυτούς που χτίζουν εξοχικά στα δάση που έκαψαν"; "Γι αυτούς που χτίζουν σε ρεματιές και μετά την καταστροφή αναθεματίζουν την κυβέρνηση που δεν φρόντισε να μετατοπίσει το ρέμα από τη σημερινή θέση του σπιτιού τους"; "Για τους συνδικαλιστές που μόλις εξαργυρώσουν την "προσφορά τους στον αγώνα" γίνονται οι χειρότεροι δυνάστες των συντρόφων εργατοϋπαλλήλων"; "Για ποιους Έλληνες μιλάς";

Οχι. Δεν μιλώ γι αυτούς. Αυτοί δεν είναι Ελληνες. Είναι άλλη φυλή. Μια φυλή, που τρέφεται με εγωισμό και λατρεύει το θεό - χρήμα. Δεν είναι Έλληνες αυτοί. Μιλώ για τους Ελληνες εργαζόμενους που εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη, μιλώ για τους δυο στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους που κουβαλούν μόνοι το σταυρό τους και εργάζονται ευσυνείδητα ατελείωτες ώρες υπό τη χλεύη των συναδέλφων τους κάνοντας τη δουλειά και των άλλων οκτώ, μιλώ για τους νέους επιχειρηματίες με τις οργανωμένες επιχειρήσεις που παρά το γεγονός ότι δεν τους βοήθησε κανείς, πληρώνουν φόρους, ίκα, και φπα, μιλώ για το "σπάνιο είδος" που ανέφερε ο Πάγκαλος. Γι αυτούς τους Ελληνες μιλώ. Αυτοί είναι οι Ελληνες.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

"Ποιοι Ελληνες μωρέ"; "ακόμα ζεις στο τριακόσια ογδόντα προ Χριστού;" "δεν τους βλέπεις τους σημερινούς Έλληνες"; "Κότες είναι". "Κότες πτηνοτροφείου". "Ξέχνα το Λεωνίδα και τους τρακόσιους" , "το υλικό είναι σκάρτο", "παρ' το απόφαση"."η γενιά αυτή είναι καταδικασμένη".
Keywords
Τυχαία Θέματα