Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα

Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία»

Στόχος η βελτίωση παροχής υπηρεσιών στους πολίτες της....
Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας

Την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη, για υποβολή πρότασης της ΠΙΝ για το έργο: «Δίκτυα ενίσχυσης διοικητικής ικανότητας» προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας
«Ελλάδα - Ιταλία 2007- 2013» και αποδοχής υλοποίησης σε περίπτωση έγκρισης, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Το θέμα τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης και αφορά, κυρίως, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Σύντομη περιγραφή του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα -Ιταλία 2007-2013

Γενικός στόχος του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013 είναι «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εδαφικής συνοχής στην περιοχή προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της σύζευξης του δυναμικού εκατέρωθεν της θαλάσσιας διασυνοριακής γραμμής».

Η διάρθρωση του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία, σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος, ανά Άξονα Προτεραιότητας και επιχειρησιακό στόχο, έχει ως εξής:

1. Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας των οικονομικών συστημάτων της διασυνοριακής περιοχής.

1.1. Ενδυνάμωση αλληλεπίδρασης μεταξύ φορέων έρευνας και καινοτομίας, ΜΜΕ και δημόσιων αρχών.

1.2 Προώθηση διασυνοριακών προηγμένων νέων τεχνολογιών.

2. Βελτίωση προσβασιμότητας της περιοχής του Προγράμματος σε βιώσιμα δίκτυα και υπηρεσίες, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των οικονομικών της συστημάτων.

2.1: Ενίσχυση των διασυνοριακών ολοκληρωμένων και αειφόρων διασυνδέσεων

2.2: Βελτίωση των μεταφορών, πληροφοριών και δικτύων επικοινωνίας και υπηρεσιών

3: Βελτίωση ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος και ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής 3.1: Προβολή της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς

3.2: Ανάπτυξη και βελτίωση της κοινής προστασίας, διαχείριση των φυσικών πόρων, πρόληψη φυσικών και τεχνολογικών ρίσκων

3.3: Προστασία της υγείας και προβολή της κοινωνικής ολοκλήρωσης

Προτεινόμενο Έργο

Η σύνταξη της πρότασης βασίστηκε στους όρους της πρόσκλησης και στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από Ιταλικής πλευράς, για τη σύναψη συνεργασίας στον τομέα της Διοικητικής Ικανότητας μέσω της μεταφοράς εμπειρίας, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Το κτήριο το οποίο προτείνεται να
Keywords
Τυχαία Θέματα