ΥΕΝ και one stop shop...

Όλη η ατζέντα των θεμάτων που αφορούν στο νηολόγιο, τη ναυτική εκπαίδευση, την πειρατεία, τις ναυπηγοεπισκευές αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον, εξετάστηκε στην υπέρ του δίωρου συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τη διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στα γραφεία της, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας κ. Ά. Γεωργιάδης.

Πρώτο θέμα όπως είπε, για το....
οποίο ως γνωστόν ο ίδιος αλλά και το πολιτικό του κόμμα όπως και η Ν.Δ είναι υπέρμαχοι, είναι το θέμα της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού Σώματος δηλαδή όπως ήταν
το υπουργείο προ τριετίας.

Στόχος μας ήταν και παραμένει είπε ο κ. Γεωργιάδης να δημιουργήσουμε μια κατάσταση one stop shop για να διευκρινίσει ότι είναι αδιανόητο η μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο να ταλανίζεται έτσι, τη στιγμή που άλλες χώρες που δεν διαθέτουν τόσο μεγάλους στόλους να επιχειρούν τη δημιουργία υπουργείων Ναυτιλίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη περίπτωση της Τουρκίας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν όπως αποκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης ήταν και αυτό της μείωσης της γραφειοκρατίας αναφορικά με τη νηολόγηση πλοίων, όπου και πάλι αποκάλυψε ότι σε αυτή τη φάση απαιτούνται περίπου 32 υπογραφές για να νηολογηθεί ένα πλοίο.

Η γραφειοκρατία είπε, ήταν και παραμένει αντικίνητρο για τη ναυτιλία που κινείται σε άλλους ρυθμούς ανταγωνιστικούς, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που δεν επιτρέπει άστοχες κινήσεις, όπως επί παραδείγματι αυτή της διάλυσης του υπουργείου.

Αναφορικά με το θέμα της πειρατείας είπε ότι την προσεχή εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το προσχέδιο στη τελική του μορφή προκειμένου να παρουσιαστεί στους ενδιαφερόμενους φορείς επίσημα και να προχωρήσει για τα περαιτέρω.

Είναι αδιανόητο είπε ο κ. Γεωργιάδης μια χώρα που πρωτεύει παγκοσμίως στη ναυτιλία να 'χει καθυστερήσει και σε αυτό το θέμα, λέγοντας ότι η Ελλάδα αναφορικά με θέματα και χειρισμούς που αφορούν στη ναυτιλία πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Γεωργιάδης επίσης είπε ότι με το νομοθέτημα μπορεί ενδεχομένως να παρουσιαστεί και όφελος ως προς την απασχόληση εξειδικευμένων ομάδων για την καταπολέμηση της πειρατείας επί των πλοίων λέγοντας ότι και αυτές αποτελούν θέσεις εργασίας για τις οποίες όπως εκτίμησε θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης έκανε και την έκπληξη λέγοντας ότι ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που χειρίζεται, είναι και αυτό της επισκευαστικής ζώνης του Περάματος.

Και πάλι υπήρξε αποκαλυπτικός λέγοντας ότι συζήτησε με τους εφοπλιστές τα αντικίνητρα χάρις τα οποία απομακρύνονται τα πλοία από την επισκευαστική ζώνη και τα οποία περιληπτικά προσδιορίζονται στο ασαφές του χρόνου επισκευών εξαιτίας κινητοποιήσεων των εργαζόμενων.

Ούτε το κόστος είπε, ούτε η ποιότητα δουλειάς, αποτελούν αντικίνητρο καθώς όπως τόνισε οι Έλληνες της ζώνης είναι μακράν οι καλύτεροι στην εργασία τους, κάτι το οποίο όπως είναι λογικό αμείβεται, αφού αναφέρεται στην ποιότητ
Keywords
Τυχαία Θέματα