Ξεσηκωθείτε μας......κλείνουν!!!!

Εν μέσω θέρους αποφασίστηκε απο τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η αναστροφή της απόφασης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 440/18-03-2011, με έκδοση μιας νέας ΦΕΚ Β’ 1575/27-06-2011), με την οποία ακύρωνε την προηγούμενη απόφαση τους να κλείσουν το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας και ανακοινώνοντας το....
κλείσιμο του Γυμνασίου Πλατέος.

Μας εξέπληξε όλους ο ζήλος και η σχολαστική ενασχόληση με τα σχολεία
της περιοχής μας, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με το "μεσοπρόθεσμο" να πρωταγωνιστεί στα όνειρα μας. Μπράβο στους υπεύθυνους του Υπουργείου που δείχνουν το νέο πνεύμα εργασίας του σύγχρονου Δημοσίου υπαλλήλου και με περίσση αφοσίωση και εργασιακή προσήλωση, αποφάσισαν να "ξηλώσουν" 152 μαθητές απο το σχολείο τους και τη μεταγωγή τους σε άλλα γειτονικά.

Βέβαια δεν έχει καμία σημασία για αυτούς ότι το Γυμνάσιο Πλατέος συστεγάζεται με το Λύκειο Πλατέος και έτσι αρχικά επιτυγχάνεται μια τρομερή εξοικονόμηση χρημάτων για τη συντήρηση και διαχείριση του σχολικού περιβάλλοντος.

Το γεγονός ότι κλείνει ένα σχολείο είναι θλιβερό και άσχημο αλλά όταν αποφασίζεται να κλείσει ένα σχολείο για εξοικονόμηση χρημάτων και αποφασίζεις να κλείσεις αυτό που διαθέτει 152 μαθητές των οποίων τα μεταφορικά έξοδα θα επιβαρύνουν το Δημοτικό ταμείο, ακούγεται λίγο οξύμωρο, καθώς παραμένει ανοιχτό ένα σχολείο με 30 μαθητές παρότι αρχικά είχε αποφασιστεί το κλείσιμο του. Κάτι που αργά η γρήγορα θα γινόταν εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής μαθητών σε αυτό.

Ξεκινάμε τον αγώνα μας και όπου μας βγει. Δε μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο να εφαρμοστεί ο νόμος δικαίου και να έχουν τα παιδιά μας ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση όπως κάθε Έλληνας πολίτης.

Αντισταθείτε σε όλους και συσπειρωθείτε γύρω απο το σχολείο μας. Κανείς δε μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα της ελευθερίας άποψης και έκφρασης.

Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε.....


http://gimnasioplateos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα