«Βρώμικα» παιχνίδια για νέες υπογραφές «βλέπουν» στην ΝΔ

«Βρώμικο πόλεμο» από το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου, θεωρούν στελέχη της ΝΔ ότι δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγορούν τους αντιπάλους τους ότι «δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν για άλλη μια φορά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της χώρας για να εξυπηρετήσουν
μικροπολιτικά παιχνίδια.»

Αφορμή στάθηκε η.........
τοποθέτηση Βενιζέλου και οι διαρροές περί απαίτησης έγγραφων δεσμεύσεων όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου σε νέα σκληρά μέτρα ώστε να προχωρήσει η νέα δανειακή συμφωνία. «Θέλουν να δημιουργήσουν μια θολή εικόνα και να εμφανίσουν στην κοινωνία ότι δήθεν όλοι είναι ίδιοι,» εκτιμούν πηγές της Λεωφόρου Συγγρού.

Μάλιστα εξηγούν ότι ενώ στο Γιούρογκρουπ δεν έγινε καμία συζήτηση για έγγραφες δεσμεύσεις , ο κ. Βενιζέλος το έθεσε στην συνέχεια στους δημοσιογράφους ώστε να πάρει επικοινωνιακές διαστάσεις, με προφανή απώτερο στόχο να «δείξει το δρόμο» στους ευρωπαίους υπ. Οικονομικών και αν είναι δυνατόν να εκμαιεύσει ένα τέτοιο αίτημα προς τον κ. Σαμαρά από τον Επίτροπο Ο. Ρεν ή τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Βέβαια σε πρώτη φάση φαίνεται πως οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «δεν τσίμπησαν» το δόλωμα Βενιζέλου καθώς στις δηλώσεις τους μίλησαν μόνο για δεσμεύσεις επί των διαρθρωτικών αλλαγών όπου η ΝΔ υπερθεματίζει και δηλώνει ότι θα πρέπει να κινηθούν πολύ πιο εντατικά.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσουν στην επιμονή της ΝΔ για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τις επικουρικές ή για τα μέτρα που θα περιγράφονται στον νέο Μνημόνιο. Θα διαπραγματευθούν οι τροικανοί και οι Ευρωπαίοι με την Ελλάδα ή θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις θέσεις και μάλιστα δεσμευτικά μέσω υπογραφών;

Σίγουρα πάντως σε αυτήν την συγκυρία θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν τον Α. Σαμαρά με τον αέρα του επόμενου πρωθυπουργού και προφανώς θα είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους.
briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα