Η έκδηλη ανησυχία Βενιζέλου και οι αιχμές για τον Λοβέρδο

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, από τα μηνύματα που έφθαναν από τη βουλή για τις ψηφοφορίες θρίλερ του πολυνομοσχεδίου. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναγκάστηκε να παραμείνει στην αίθουσα του κοινοβουλίου αναβάλλοντας το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες διαρροές τις περίμεναν, αλλά μέχρι ......
το σημείο της μίνι ανταρσίας όχι. «Τελικά οι συντεχνίες αποδείχθηκαν πιο ισχυρές» σχολίαζαν κυβερνητικές
πηγές, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τους χειρισμούς του υπουργού υγείας να φέρει τελευταία στιγμή την διάταξη για το ωράριο των φαρμακείων.

«Ήταν λάθος χειρισμός πρέπει να το παραδεχτούμε» τόνιζαν οι ίδιες πηγές. Όταν μάλιστα πολλοί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ξεκάθαρα πως καταψηφίζουν τη συγκεκριμένη διάταξη, για το ότι δεν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα «είχαμε διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι νόμους, τροπολογίες και άλλα τινά με την μορφή του κατ’ επείγοντος ή χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα δεν περνάνε ξανά από τη βουλή» τόνιζαν στους διαδρόμους.

Από το Μαξίμου αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι και να αρχίσουν να φεύγουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ενώ παράλληλα θα μπουν στο στόχαστρο «οι συντεχνίες» όπως έλεγαν καθώς «δεν μπορεί οι βουλευτές να έχουν ψηφίσει περικοπές μισθών και συντάξεων και να βάζουν βέτο στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων ή στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων.»

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για όλα όσα έρχονται ως προαπαιτούμενα για το νέο μνημόνιο, γιατί οι μεν αρχηγοί έχουν δώσει τις διαβεβαιώσεις τους στον Λουκά Παπαδήμο ότι στηρίζουν την κυβέρνηση του, λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι Κ.Ο των κομμάτων που την στηρίζουν δεν δείχνουν διατεθειμένες να μην βάλουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές προσπαθώντας να περισώσουν δικαίως ή αδίκως ότι τους έχει απομείνει.

Έτσι η χθεσινή μίνι ανταρσία των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ που δεν ψήφισαν, της ΝΔ που είτε έφυγαν είτε ψήφισαν παρών δεν αποκλείεται να φέρει πιο κοντά νέες συναντήσεις των αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο.

ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ …ΠΑΙΧΝΙΔΙ

«Η εικόνα Βαβέλ του ΠΑΣΟΚ αρχίζει και τελειώνει στο έλλειμμα ηγεσίας στο κόμμα» σχολίαζαν πολλοί πράσινοι βουλευτές στους διαδρόμους της βουλής. Σε μια τέτοια κρίσιμη ψηφοφορία, πολύ δε περισσότερο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και για το κόμμα ο πρόεδρος του κινήματος τα παρακολουθεί εκ του μακρόθεν από την μακρινή Κόστα Ρίκα στην οποία επέλεξε να ταξιδέψει για τις ανάγκες της σοσιαλιστικής διεθνούς.

Μετά την απόσυρση της τροπολογίας Λοβέρδου πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν για προσωπική ήττα του υπουργού . Και αν φαίνεται μικροπολιτικό να ψηφίζει κανείς με εσωκομματικά κριτήρια σε τέτοιες κρίσιμες ψηφοφορίες, δεν μπορεί όμως κανείς να το απορρίψει σαν σενάριο, όταν μάλιστα οι δυο πρωταγωνιστές υπουργοί, είναι παράλληλα και εσωκομματικοί αντίπαλοι.

/briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα