Βαρεμένος εναντίον Βίτσα. Πώς "βάρεσε" ο συνοδοιπόρος το γραμματέα

Ο Γιώργος Βαρεμένος ξεκίνησε από την ΚΝΕ, τη νεολαία του ΚΚΕ, την πολιτική του διαδρομή και από το Ριζοσπάστη τη δημοσιογραφική του καριέρα.
Ο Δημήτρης ¨Βίτσας, ίδιας περίπου ηλικίας με τον Βαρεμένο, ξεκίνησε επίσης από την ΚΝΕ τον πολιτικό του δρόμο και από το Ριζοσπάστη τον επαγγελματικό. Η διαφορά του με τον Βαρεμένο είναι οτι δεν....
ήταν δημοσιογράφος, αλλά υπάλληλος στο λογιστήριο της εφημερίδας.
Άλλο κοινό τους σημείο είναι ότι αποχώρησαν από το ΚΚΕ και οι δυο το 1991, όταν σημειώθηκε το μεγάλο ρήγμα στο κόμμα, λόγω της σύγκρουσης των "ανανεωτικών" με τους "δογματικούς" -με τους τελευταίους να επικρατούν και να εκλέγουν γενική γραμματέα την κυρία Παπαρήγα.
Ο Βαρεμένος και ο Βίτσας ακολούθησαν έκτοτε ο καθένας το δρόμο του. Ο μεν πρώτος στο στίβο της δημοσιογραφίας, όπου διακρίθηκε στην τηλεόραση ως συνεργάτης του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤΕΝΑ) και παραγωγός τηλεοπτικής εκπομπής.
Ο δε δεύτερος ως οργανωτικό κομματικό στέλεχος, για να φτάσει μέχρι το ύπατο αξίωμα του γραμματέα του Συνασπισμού, επί προεδρίας Τσίπρα. Αυτό το αξίωμα διατηρεί και σήμερα.
Ενώ οι προσωπικοί τους δρόμοι όμως είχαν χωρίσει, οι πολιτικοί τους δρόμοι συναντήθηκαν με την κάθοδο και των δυο στον εκλογικό στίβο με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια, στην Αιτωλοακαρνανία.
Εκεί ο Βαρεμένος κατάφερε το αδιανόητο: Κέρδισε κατά κράτος τον γραμματέα του κόμματος και εκλέχτηκε βουλευτής με 10.156 σταυρούς, αφήνοντας τον Βίτσα, που συγκέντρωσε μόλις 3.106 σταυρούς, εκτός Βουλής. Κι αυτό παρά το γεγονός, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι ο κομματικος μηχανισμος ευνοούσε μάλλον το κομματικό στέλεχος, παρά το... συνοδοιπόρο δημοσιογράφο.
Για να αποδειχτεί η δύναμη της τηλεόρασης, λένε ορισμένοι.
Μόνο που μάλλον στην περίπτωση αυτή εχουν... μισό δίκιο. Γιατί εκτός από τη δύναμη της εικόνας, αποδείχτηκε και η δύναμη της καχυποψίας για τα κομματικά στελέχη που έχουν πολλοί ψηφοφόροι.
Σε σημείο που να προτιμούν ένα "δικό τους" δημοσιογράφο από ένα "αλεξιπτωτιστή" κομματικό παράγοντα, ακόμα και στην αριστερά.

Πάντως όπως και να 'χει δεν είναι τόσο συνηθισμένο να αφήνει πίσω του και με τόσο μεγάλη κοτζάμ γραμματέα κόμματος, ένας υποψήφιος χωρίς κομματικές περγαμηνές. Αυτό κάτι δείχνει και για το γραμματέα και για το κόμμα και για το κριτήριο των ψηφοφόρων.

http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα