Τρισάγιο στην Ηγουμενίτσα για τον δολοφονηθέντα λιμενικό Σ. Τατσάκη

Την ημέρα της εορτής του προστάτη των ναυτικών αγίου Νικολάου

Τον προστάτη των ναυτικών, τον άγιο Νικόλαο, τίμησε ο Οργανισμός Λιμένος και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Ο εορτασμός περιλάμβανε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό .............

της Ευαγγελίστριας, καθώς και δεξίωση. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εψάλη τρισάγιο στην είσοδο του λιμανιού, προς τιμή του αδικοχαμένου λιμενικού Σωτήρη Τατσάκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στις 6-12-2009. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν
ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, η Δήμαρχος Σουλίου Σταύρου Μπραϊμη-Μπότση, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεσπρωτίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, Ο Διοικητής του 628 Τάγματος Φιλιατών, ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης, ο πρώην Νομάρχης Νίκος Τσώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, οι εκδότες των τοπικών εφημερίδων «Θεσπρωτών Διαβούλευση», «Τιτάνη» και «Τόλμη» κ. ά.
Στη δεξίωση, που έγινε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, παρακάθησαν, εκτός από τις τοπικές αρχές, και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
***
Ο 'Αγιος Νικόλαος, όπως είπε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, είναι ο μεγάλος προστάτης των ναυτικών. Στο τιμόνι, στην πλώρη κάθε πλοίου είναι η εικόνα του. Συχνά είναι τα τάματα των ναυτικών, σε δύσκολες στιγμές, που τον επικαλούνται: «Αϊ-Νικόλα, βοήθα με»!
www.katoci.com
Keywords
Τυχαία Θέματα