Απαντητική επιστολή στο ανυπόστατο δημοσίευμα με τίτλο «ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ»

Αναφορικά με το δημοσίευμα που αναρτήθηκε σήμερα 6.12.2011 στο site σας με τίτλο «ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ», καθώς και τις καταγγελίες του τέως δημάρχου Κερατσινίου κ. Φώτη Μελά αναφορικά με το θέμα, σημειωτέα τα ακόλουθα:

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής από της εκλογής του ως Δημάρχου έπαψε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φαρμακοποιός, συμμορφούμενος απολύτως με το....
άρθρο 16 του Ν. 3852/ 2010. Με την εν λόγω
διάταξη εισάγεται η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας του Δημάρχου, και μόνο σε Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του Δημάρχου, του οποίου αναστέλλεται η επαγγελματική δραστηριότητα, από τον οικείο δήμο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Επισημαίνεται, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι με τον όρο «αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας» εννοείται η μη ενεργός συμμετοχή σε δραστηριότητες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος. Δεν περιλαμβάνονται δηλαδή τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει κάποιος, π.χ. ως μέτοχος εταιρείας, τα οποία προκύπτουν χωρίς την παροχή ανάλογης απασχόλησης του αιρετού. (Εγκύκλιος υπ΄αριθμ. 18/48648/26.8.2010 κεφάλαιο Α΄4 του ΥΠΕΗλΔ).

Ο κ. Λουκάς Τζανής από της εκλογής του ως Δημάρχου, ουδεμία ενεργή συμμετοχή έχει στις δραστηριότητες του φαρμακείου, στο οποίο αναφέρεται το σχετικό δημοσίευμα αλλά αντιθέτως έχει ως αποκλειστική του ενασχόληση την άοκνη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου του. Το εν λόγω φαρμακείο λειτουργεί νόμιμα υπό την ευθύνη και την αποκλειστική ενεργή δραστηριοποίηση της υπεύθυνης φαρμακοποιού (Ε.Μ.). Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς αυτούς είναι στην διάθεση κάθε καλόπιστα ενδιαφερομένου.

Ενόψει των ανωτέρω και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός του ο κ. Δήμαρχος ζητεί την άμεση αποκατάσταση της προσβληθείσας τιμής και υπόληψής του α) δια της αμέσου ανακλήσεως του περιεχομένου του ανωτέρω κακόβουλου και συκοφαντικού δημοσιεύματος και β) δια της αμέσου δημοσιεύσεως της παρούσης επιστολής.

Κατ΄εντολή και για λογαριασμό

του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου

Παναγιώτης Θ. Χριστοφοράτος

Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω
Keywords
Τυχαία Θέματα