Τριπλό μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής

Ακόμη και την διαπόμπευση μέσω της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, μελετά να χρησιμοποιήσει το οικονομικό επιτελείο, ώστε να πιέσει χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να αρχίσουν να πληρώνουν τα χρέη τους προς το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται λίστα με 4.500 ονόματα φορολογουμένων που....
χρωστούν στο Δημόσιο περισσότερα από 150.000 ευρώ έκαστος, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν ατομικές οφειλές που φθάνουν σε κάποια εκατομμύρια. Το αν τελικώς θα δημοσιοποιηθούν θα φανεί τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες και λόγω των προσωπικών
δεδομένων, το θέμα θεωρείται ότι χρήζει «προσεκτικού χειρισμού»

Η δεύτερη δαγκάνα που ετοιμάζεται να ανοίξει η κυβέρνηση αφορά συμπολίτες μας που κατά βάση την τελευταία διετία, της κορύφωσης της κρίσης και της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, άνοιξαν λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού κι κατέθεσαν εκεί υψηλά ποσά που έβγαλαν από την Ελλάδα.

Περίπου 70.000 ονόματα δικαιούχων τέτοιων λογαριασμών έχει στην διάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξετάζει να επιβάλλει φόρο ως και 12% στα ποσά με παράλληλο αυστηρό έλεγχο πόθεν έσχες και πρόστιμα για όσους δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν την κατοχή των χρημάτων ως μέσο πίεσης για να τα ξαναφέρουν σε ελληνικές τράπεζες, με ακόμη ένα κίνητρο, πως αυτό θα γίνει δίχως να εξεταστεί η αρχική προέλευση των χρημάτων.

Μαζί με αυτά, στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αλλά κυρίως με σκοπό να τονώσει το ηθικό των συνεπών φορολογουμένων, το οικονομικό επιτελείο προωθεί ακόμη μια τηλεοπτική εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα