«Τρικυμία» στο ΠΑΣΟΚ από την παραίτηση Μπαλφούσια

Αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει προκαλέσει η παραίτηση της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού, Στέλλας Μπαλφούσια.

Η κ. Μπαλφούσια την Πέμπτη το απόγευμα μετέβη στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Φ. Πετσάλνικο, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τη....
θέση της. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, η πρώην επικεφαλής του γραφείου
προϋπολογισμού εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της επιτροπής.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ακόμη τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα υπεύθυνων διεθνών οργανισμών. Το χθεσινό κείμενο, συνεπώς, δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Στέλλα Μπαλφούσια είχε διοριστεί από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2011, όταν Υπουργός Οικονομικών ήταν ακόμα ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής, καθώς ορισμένοι αναφερόμενοι στην κ. Μπαλφούσια, έκαναν λόγο για «άνθρωπο πολύ κοντά στον Παπακωνσταντίνου», υποστηρίζοντας ότι δεν αποκλείεται στην πραγματικότητα πίσω από το περιεχόμενο της έκθεσης να κρύβεται ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να «χτυπήσει» τον διάδοχό του.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου που, από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ευθέως τον κ. Βενιζέλο.

Αντίθετα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, τόνισε με νόημα πως η εν λόγω επιτροπή θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Επικρίσεις από τη ΝΔ

Η παραίτηση της επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή προκάλεσε την αιχμηρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμη και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι ‘ξεμπροστιάζουν’ την αδιέξοδη πολιτική τους», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, που εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από έναν μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά», υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα