Τους δέρνουνε... Οπου πήγαν έφαγαν αυγά, γιούχα και ξύλο. Αξιοπρέπεια δεν υπάρχει να παραιτηθούν;

Γράφει ο Αδαμάντινος

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα όσα συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια στις παρελάσεις στις άλλες πόλεις της Ελλάδας εξέδωσε το γραφείο του. Ο κ. Παπούλιας προχωράει σε επισημάνσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και για τον κίνδυνο κατάχρησής τους, ενώ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ....
κρίση
είναι υπόθεση «βαθιά πολιτική και βαθύτερα πολιτισμική».

ΣΧΟΛΙΟ

Ειναι κρίση του πολιτικού συστήματος που δε βάρος του λαού ενισχύει το τραπεζιτικό σύστημα, καταληστεύοντας την κρατική περιουσία. Ειναι καιρός να καταλάβουν όλοι, ότι με τα «τιτλάκια» ο λαός δεν πείθεται. Ξέρει ότι τον δουλεύουν και τον κλέβουν είτε με σήμα τη παγκοσμιοποίηση είτε με σήμα τη προστασία της πατρίδας. Τοσα χρόνια ντερλίκωσαν όλοι τους και δεν έφτειξαν εκτός απο περιουσίες τίποτα.
Και αυτοί και οι εκδότες και οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες του τόπου.

Ο Πρόεδρος συνεχίζει το μηνυμά του ως εξής

«Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;

ΣΧΟΛΙΟ

Προφανώς ο πρώτος πολίτης της χώρας ζει σε άλλο τόπο και χρόνο. Καλό είναι να διαδίδεις το ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ αλλά το ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ είναι ισχυρότερο. Συνεπώς, το βάρος και η ευθύνη μετατίθεται και ουσιαστικά απομονώνεται σε αυτούς που αποφασίζουν και όχι σε αυτούς που φταίνε ή που ψήφισαν. Αν εχουμε ένα στρατό απο πρόβατα δεν θα ασχοληθούμε με το πως τα πρόβατα θα περπατάνε για να μη βγούν απο το δρόμο και χαθούν αλλα με αυτόν που τα χαζοδηγεί... Είναι δικαιότερο.

Η πλειοψηφία μετριέται με πολλούς τρόπους, ενας τρόπος ειναι οι εκλογές, ενας άλλος οι δημοσκοπήσεις, ένας άλλος η ένταση των αντιδράσεων και η συναρτησιακή τους σχέση με το αίτιο, θα έλεγα και άλλα που το ακαδημαικό μου υψος και η φιλοσοφία μου σαν άνθρωπος μου το απαγορεύουν. Αν τα γράψω θα ειναι κακό για το επίπεδο της χωρας που στο χαρτη ακόμη έχει το όνομα και την ιστορία των προγόνων μας.

Αν αυτά τα σχόλια ειναι σχόλια του πρωτου πολίτη της χώρας, φαντάζομαι πως θα είναι ο δεύτερος, ό τρίτος κοκ.

Τα σχόλια πάντα αγγίζουν ανθρώπους με κοινη ιστορία, ήθη και έθιμα, με κοινη γλώσσα και πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος συνεχίζει το μηνυμά του ως εξής

Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο.

ΣΧΟΛΙΟ

Σε μια δημοκρατία, οι ρόλοι πρέπει να αντιστ
Keywords
Τυχαία Θέματα