ΤΩΡΑ αρχίζει το μεγάλο φαγοπότι ! ! !

Χρήστος ΜαγγούταςΤορόντο Καναδάς

Αν νομίζατε ότι ήταν μεγάλο το φαγοπότι από το 1980 μέχρι σήμερα κάνετε λάθος. Ήταν ασφαλώς λουκούλλεια γεύματα, όπου «τα έτρωγαν μαζί» οι διοικούντες με τους υποτακτικούς τους, αλλά η εποχή για να βγάλουν πολλά, πάρα πολλά λεφτά αρχίζει τώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αντί να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις (αν ήταν ικανός και ήθελε κάτι τέτοιο) πριν από δυο χρόνια, τις αρχίζει ουσιαστικά τώρα και αφού
έχει δέσει χειροπόδαρα την....
Ελλάδα: «Της χειρός λύσας την Ελλάδα του τραχήλου δέδεκεν».

Επί δυο χρόνια έκανε το παν, σε συνεργασία με τους Οίκους Ανοχής, συγνώμην, Αξιολόγησης, πώς θα πέσει όσο το δυνατό πιο πολύ η αξία της περιουσίας στην Ελλάδα. Ομολογουμένως το πέτυχε. Ό,τι η Ελλάδα πριν από δυο χρόνια θα μπορούσε να πουλήσει 20 δις, τώρα το ξεπουλάει με δύο δις – οπότε καταλαβαίνετε πόσα περιθώρια κέρδους έχουν πια οι μεσάζοντες, οι πολιτικοί και τελικά οι μεγαλοκαρχαρίες και οι τοκογλύφοι.

Λέγεται ότι το Ταμιευτήριο πουλήθηκε έναντι 1.7 δις και σε μερικές μέρες μεταπουλήθηκε 27 δις. Μη μου πείτε ότι αυτόματα απόκτησε τόση αξία! Αυτό είναι η μεγάλη ευκαιρία των ως άνω, ήτοι πώς να ρημάζουν 25 δις που χρειάστηκε ο λαός 50 χρόνια για να τα μαζέψει. Και μη μου πείτε ότι υπάρχεις έλληνας πολιτικός κυβερνώντος κόμματος που δε θα ξεπουλήσει και τη μάνα του για αρκετά εκατομμύρια προμήθεια. Αν υπήρχε έστω και ένας τίμιος υπουργός, θα μπορούσε μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια να φρενάρει (μέσω του υπουργικού συμβουλίου με βέτο) αυτόν ξέφρενο δανεισμό που τελικά γινόταν για να πάρουν κάποιοι προμήθειες και εντάξει να φανεί ότι και έγινε κάποιο έργο, που όμως θα μπορούσε να γίνει με το 1/3 του κόστους.

Έτσι η Ψωροκώσταινα διοργάνωσε με δανεικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήτοι 16 δις ευρώ για 16 μέρες φανφάρας (γιατί δε ρωτούσαν το Μόντρεαλ Καναδά, μια πολύ πιο ισχυρή πόλη, που ακόμα πληρώνει χρέη για τους αγώνες του 1968;)

Οι Έλληνες βουλευτές είναι ως το λαιμό βουτηγμένοι στις απάτες και ψηφίζουν και με τα δυο τα χέρια ό,τι τους ζητήσει το ΔΝΤ, αρκεί να μην τους βγάλει στη φόρα τις ατασθαλίες τους και είμαι σίγουρος ότι έχει ογκωδέστατους φακέλους για τον καθένα – -- για την περίπτωση που κάποιος κάνει τον σκληρό όχι στα λόγια (αυτά επιτρέπονται αλλά) στην ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό οργίασε λεκτικά η κ. Βάσω Παπανδρέου κατά Γιώργου, αλλά τελικά συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις όταν πιθανώς κάποιος κομαντατούρ του κόμματος της έδειξε το φάκελο με την 30-ετή δράση της ως υπουργού και από νέα Μπουμπουλίνα η Βασούλα σε λίγες ώρες κατάντησε το Κατινιώ.

Η αρχή φαίνεται να είναι: «Οτι φάγαμε, φάγαμε, είτε εμείς είτε η αντιπολίτευση, τώρα να δούμε τι απομένει να φάμε γιατί ξεκινάει το μεγάλο ξεπούλημα, ήτοι το μεγάλο φαγοπότι». Λέτε γι’ αυτό να θέλει εκλογές ο Σαμαράς; Ύποπτος είμαι με τον καθένα γιατί δεν άκουσα το Σαμαρά να δηλώνει: «Να εξετασθεί το πόθεν έσχες κάθε Έλληνα, από το 1980 ως σήμερα, που έχει περιουσία πάνω από
Keywords
Τυχαία Θέματα