Το τέλος της σχέσης Βενιζέλου-Λοβέρδου

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, οι βολές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ κατά των Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην ατζέντα της… παραπολιτικής. Εν πολλοίς λοιπόν, κράτησε…
κρυμμένη μια άλλη παράμετρο της συνεδρίασης, εξαιρετικά σοβαρή και με ακόμη πιο σοβαρές προεκτάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Τα «Νέα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη, «έπιασαν» το σχετικό κλίμα, και αναφέρονται
σήμερα στη μεγάλη, υπόγεια σύγκρουση ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Δυο άλλοτε καλούς φίλους και πολιτικούς συμμάχους, που σήμερα εμφανίζονται να επιθυμούν, ο καθένας για τον εαυτό του, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το δαχτυλίδι που… κάποια στιγμή θα παραδώσει στον επόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής λοιπόν, υπήρξε μια «αδιόρατη ένταση» ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που εκδηλώθηκε πολύ χαρακτηριστικά με αφορμή ένα προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Στην πραγματικότητα, το «τέλος εποχής» ανάμεσα στους δυο άνδρες, ήλθε μετά τη συνάντηση που είχαν… σαν σήμερα, πριν από μια εβδομάδα. Τότε που ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε ως φιλοξενούμενος το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να συζητήσουν τι θα συμβεί στο ΠΑΣΟΚ, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν τα βρήκαν, σχεδόν σε τίποτα. Ούτε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ούτε για το… ποιος θα υποχωρήσει, αναγνωρίζοντας εμμέσως το πολιτικό προβάδισμα του άλλου, σε αυτή τη μάχη επιγόνων.

Η χθεσινή «υπόγεια» σύγκρουση, ήρθε να αποδείξει στην πράξη ότι εκείνες οι πρώτες εκτιμήσεις, ήταν… μάλλον επιεικείς, για το πώς διαμορφώνονται πλέον οι σχέσεις των δυο «δελφίνων».

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα