Otan o κ. γιαννικος δρομολογησε τη μεταβιβαση περιουσιακων στοιχειων στα παιδια του

11:31 2/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Από το : zoornalistas
Πολύ πριν από τη σύλληψη του (μέχρι χθες) διευθύνοντος συμβούλου του Alter Κώστα Γιαννίκου και προτού γίνει ευρύτερα γνωστή η υπόθεση των μεγάλων υποχρεώσεων του σταθμού, ο ίδιος και η γυναίκα του Κατερίνα, ξεκίνησαν να μεταβιβάζουν...
περιουσιακά τους στοιχεία στα τρία παιδιά τους. Αυτό αποκαλύπτει η Καθημερινή του Αλαφούζου
που έχει κάθε λόγο να χαίρεται για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ανταγωνιστικό (τού ΣΚΑΪ) κανάλι.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι του ALTER βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν καταλάβει το κανάλι για τα χρωστούμενα πολλών μηνών, o Γιαννίκος έχει «δέσει το γάιδαρό του»: από το καλοκαίρι του 2010 είχε δρομολογήσει τη διαδικασία μεταβίβασης μιας σειράς ακινήτων στο πλαίσιο γονικών παροχών που περιλαμβάνουν ακίνητο στη Βούλα της Ρόδου, στο Ντράφι, στην Κυψέλη, δύο κτήματα στην Αγία Μαρίνα, διαμέρισμα στην Καλλιθέα, δύο διαμερίσματα στη Βούλα και μερίδες επί εκτάσεων στο Αλεποχώρι., δρομολογείται από το καλοκαίρι του 2010.
Παράλληλα, τα τρία παιδιά του επιχειρηματία εμφανίζονται να μεταβιβάζουν έναντι επτά εκατομμυρίων ευρώ (6.955.917,68), στις 12 Απριλίου του 2011, 45 χιλιάδες μετοχές της εταιρείας ΕΛΛ.ΘΕΑ - Ελληνική Θεαμάτων Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία και διακριτικό τίτλο «EΛΛ.ΘΕΑ Α.Ε.», έναντι τιμήματος 7 εκατομμυρίων ευρώ. Αγοραστής είναι η..Συμμετοχική Επενδυτική Θεαμάτων Ανώνυμη Εταιρεία και εκπροσωπείται από τον Α.Κ., συγγενικό πρόσωπο δικηγόρου του Alter, στην αίτηση και υπαγωγή του στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.
Η αγοράστρια εταιρεία, σύμφωνα με την Καθημερινή, ιδρύθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη μεταβίβαση και η καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως 2813 με ημερομηνία ανακοίνωσης την 9η Μαΐου. Το τίμημα των 7 εκατ. καταβλήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ» με 1,7 εκατ. ευρώ σε μετρητά ενώ τα υπόλοιπα 5,3 εκατ. με κατάθεση σε λογαριασμούς ελληνικής τράπεζας (5021015864970, 5021005855531, 5021005791931) «ή και σε άλλον υποδεικνυόμενο», όπως αναφέρεται, από τους πωλητές τραπεζικό λογαριασμό.
Για τη μεταβίβαση αυτή, όπως προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό, καταβλήθηκαν από τους πωλητές κανονικά οι προβλεπόμενοι φόροι που ήταν της τάξης των 350 χιλιάδων. Ολα τα παραπάνω αποτελούν προφανώς περιουσιακά στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να δεσμεύονταν για την κάλυψη υποχρεώσεων που βαρύνουν ή καταλήγουν στον διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού.
Keywords
Τυχαία Θέματα