Το πολιτικό “όχι” στη συγκυβέρνηση

Το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, για να διαγράψει από την πολιτική ρητορική αλλά και το μέλλον του τόπου, τα σενάρια συγκυβέρνησης που ακούγονται εσχάτως.

Με μια δριμεία επίθεση κατά των σεναρίων αυτών, και με ιστορική καταγραφή παραδειγμάτων που δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας ανά τον....
κόσμο οδήγησαν σε ανάσχεση της προόδου, αντί να λειτουργήσουν δημιουργικά θετικά, ο Αντώνης Σαμαράς
ξεκαθάρισε ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τη μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

«Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα, όχι το ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι τα σενάρια συγκυβέρνησης διακινούνται από το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του Κινήματος να διασωθεί πολιτικά από τον εκλογικό αφανισμό που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.

«Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση, αλλά η αδυναμία», σημείωσε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι αν από τις κάλπες που έρχονται δεν προκύψει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος, ως επόμενος πρωθυπουργός του τόπου, δεν θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με άνεση και με ισχύ, με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

«Τελεία και παύλα, το εξήγησα πλήρως», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς το κεφάλαιο της ομιλίας του το οποίο… τσουρούφλισε τα σενάρια μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα επιδιώξει την εθνική συνεννόηση, κάτι ωστόσο που απέχει μακράν από την όποια συγκυβέρνηση και τα… παζάρια που αυτή συνεπάγεται.

http://www.statesmen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα