Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και η επιθυμία διαμελισμού της Ελλάδας

Ελλάς & Αλβανία: “Ο χορός του Σατανά”! (δεύτερο μέρος) & Ο Αλβανικός αλυτρωτισμός αναζωπυρώθηκε όπως και καθοδηγήθηκε από τις Δυτικές Δυνάμεις και κυρίως από ΗΠΑ & Ηνωμένο Βασίλειο στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Παρότι η Σερβία αντέδρασε τότε όσο πιο δυναμικά μπορούσε, με την Ελλάδα να παραμένει επιφυλακτική και τις Ρωσία και Κίνα να θεωρούν την απόσχισή του τμήματος του Κοσσυφοπεδίου παράνομη, στις 17 Φεβρουαρίου
2008, η Βουλή του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε, μονομερώς, την....
ανεξαρτησία του από τη Σερβία που προσέφυγε στον ΟΗΕ. Το μέρος του “Κοσσυφοπεδίου” που ανήκε στους Αλβανούς Κοσσοβάρους αναγνωρίσθηκε τότε άμεσα από τις μεγαλύτερες Δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία) συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ.

Η ιδέα ύπαρξης πολλών μικρών προτεκτοράτων στη Βαλκανική άρχισε να παίρνει “σάρκα και οστά” και με επίσημο πια τρόπο. Η αναγνώριση των Αλβανών Κοσσοβάρων ως ανεξάρτητο κράτος από τη Δύση αποτέλεσε την επίτευξη περίπου του 1/3 του στόχου όσων καταγράφονται στο «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών υποστηρίζει ότι τα σύνορα του 1913 άφησαν περισσότερους Αλβανούς εκτός Αλβανίας παρά εντός.
Τα βήματα ώστε να ολοκληρωθεί το «Εθνικό Δόγμα» σύμφωνα με τους συντάκτες τους (1997) είναι τα ακόλουθα:
- Διεκδίκηση του Κοσσυφοπεδίου
- Αυτονομία των Αλβανών της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου
- Ανακίνηση μειονοτικού ζητήματος για τους …Αλβανούς της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιους εννοεί.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας ουκ ολίγες φορές θεώρησε ως θετική εξέλιξη την απόσχιση μέρους του Σλαβικού κράτους (Σκόπια) στην Αλβανία. Και αυτό γιατί το διαιρεμένο σε αυτή τη περίπτωση Σκοπιανό κράτος θα ήταν θέμα χρόνου να προσχωρήσει στη Βουλγαρική επικράτεια. Μέχρι στιγμής υπάρχουν γεγονότα που δικαιολογούν ως ενός σημείου την αισιοδοξία όσων ενστερνίζονται το συγκεκριμένο σενάριο, αφού αρκετοί Σκοπιανοί, μέχρι και πρώην υπουργοί έχουν ήδη αποκτήσει Βουλγαρικά διαβατήρια.
Η αντίθετη άποψη υποστηρίζει πως ο κίνδυνος να παραμείνει “ζωντανό” το μόρφωμα των Σκοπίων προκαλώντας με το όνομα “Μακεδονία”, έχοντας απλώς μικρότερη έκταση, σε συνδυασμό με την εδαφική επέκταση της Αλβανικής επικράτειας, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Και αυτό γιατί η χώρα μας θα είχε να αντιμετωπίσει αφενός τους Σλάβους των Σκοπίων να διεκδικούν εδάφη της Μακεδονίας (“Μακεδονία” του Αιγαίου) σε συνδυασμό με το θέμα της ονομασίας και αφετέρου τη προοπτική ολοκλήρωσης του «Εθνικού Δόγματος» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών που ουσιαστικά θα διαμέλιζε τη χώρα μας.
Η αναγνώριση των Αλβανών Κοσσοβάρων, θεωρήθηκε για πολλούς ως η κερκόπορτα στη …πολτοποίηση εθνοτήτων που επιχειρείται μιας και έκτοτε οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Κροάτες της Ερζεγοβίνης, οι Σέρβοι της Βοσνίας και της Κροατίας, οι Βάσκοι στην Ισπανία, οι Ούγγροι στη Ρουμανία, οι Τσετσένοι στη Ρωσία, οι Ρώσοι της Οσσετία
Keywords
Τυχαία Θέματα