Το Μπουρδέλο καίγεται 1

Ο pappas10 κατά κόσμον Μιχάλης συνεχίζει και σήμερα να περιγράφει την ιστορία με το "Μπουρδέλο που καίγεται"
Μια απορία έχω μόνο, όταν κάποιο οίκημα πάρει φωτιά μετά από λίγο θα καταρρεύσει, ετούτο το μπουρδέλο γιατί τόσες εκατοντάδες χρόνια που καίγεται δεν πέφτει; Έχει κάποιος κάποια απάντηση;
Πάμε όμως να δούμε τι μας λέει σήμερα ο Μιχάλης...
Που είχαμε μείνει;;; Α ναι.. το μπουρδέλο λοιπόν από "ελέω Θεού" μοναρχία, έγινε συνταγματική μοναρχία το.....
1843. Αφού είχανε σύνταγμα,
οι πελάτες του μπουρδέλου έπρεπε να εκλέξουν τσατσά. Το 1844 λοιπόν γίναν και οι πρώτες εκλογές. Τα 3 κόμματα έφεραν τους εξής Εθνικούς και ευπάτριδες τίτλους

Ρωσικό Κόμμα (Ηγέτης ο Ανδρέας Μεταξάς) που πήρε 55 έδρες.
Αγγλικό Κόμμα (Ηγέτης ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος) που πήρε 28 έδρες
Γαλλικό Κόμμα (Ηγέτης ο Ιωάννης Κωλέττης) που πήρε 20 έδρες.

Τιμώντας τις δημοκρατικές αρχές, κοιτίδα των οποίων ήταν η χώρα που εκλήθησαν να διοικήσουν, και οι 3εις Ηγέτες, προτοστατούντος του Κωλέττη, φρόντισαν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα.

Τελικά, σε απόδειξη του πόσο σημαντική ήτο από συστάσεως του κράτους η Λαϊκή βούληση, ο Κωλέττης του τρίτου κόμματος ορίσθηκε 1ος συνταγματικός πρωθυπουργός του Μπουρδέλου, με την υποστήριξη του Ηγέτη του Ρωσικού κόμματος (κρατήστε το αυτό... μερικά χρόνια αργότερα και πάλι ο ηγέτης του "Ρωσικού Κόμματος" (ονόματι ΚΚΕ) θα κάνει πάλι την ίδια μαλακία και μολονότι θα έχει την πλειοψηφία θα στηρίξει άλλη κυβέρνηση και θα τον φάνε λάχανο).

Το μπουρδέλο λοιπόν αποκτά από την αρχή του τον ηγέτη που ΔΕΝ ψηφίζει ως πλειοψηφία. Επίσης, όταν ο Κωλέττης αρρώστησε και βρέθηκε με το ένα ποδάρι στον τάφο οι βουλευτές του άρχισαν να λακίζουν προς άλλα κόμματα. Η Προσωπολατρεία λοιπόν αλλά και η πλήρης απαξίωση της πλειοψηφίας ξεκινάει μαζί με την συνταγματική ιστορία του μπουρδέλου.

Τέλος πάντων, όπως είπαμε ο Όθωνας μπορεί να ήταν λίγο μαλάκας στην αρχή αλλά τελικά την αγάπησε την Ελλάδα. Γι' αυτό και άρχισε να μην υπακούει τελείως τους "προστάτες" (στα μπουρδέλα τους λένε "Νταβατζήδες") εξ' Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Και όπως όλοι οι σωστοί νταβατζήδες, για να τον συνετίσουν του ζήτησαν τα φράγγα που είχαν δανείσει στο μπουρδέλο πριν αναλάβει αυτός. Για να τα βρει έβαλε φόρους, οι πολίτες δεν είχαν, έγινε της πουτάνας και έφαγε σουτ.

Τελικά λίγο μετά το σουτ στον Όθωνα, μας ήρθε ένας Δανός, ονόματι Γλύξμπουργκ (κρατήστε το όνομα) Γεώργιος. Τον γούσταραν οι Εγγλέζοι και τόσο χάρηκαν που μας τον φορμάρισαν ώστε του δώσαν δώρο και τα Νησιά του Ιονίου... τώρα πως διάολο ήταν δικά τους τα Νησιά είναι ένα ερώτημα που δεν έχω καταφέρει να απαντήσω ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μπουρδέλο το κάνουν ό,τι θέλουν, επιβάλοντας του τους ηγέτες που γουστάρουν εκείνοι και εκβιάζοντας το με τα φράγγα που "χρωστάει" σαν γνήσιοι νταβατζήδες.

Ο Γεώργιος δεν ήταν τόσο μαλάκας... είχε και έναν Ικανότατο Προθυπουργό, τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποί
Keywords
Τυχαία Θέματα