Τις πταίει; Το Μνημόνιο!

Δεν είναι η Ελλάδα χώρα απείθαρχη. Δεν είναι χώρα τεμπέληδων, ούτε χαραμοφαγάδων. Αλλά όλοι την κατηγορούν σαν να ήταν μια.

Και σε αυτό ευθύνονται τα «νούμερα». Η Ελλάδα απο τη στιγμή που μπήκε στο Μνημόνιο και πήρε το πρώτο δάνειο έχει δείξει εξαιρετικά μεγάλη μείωση όλων των παραγωγικών και οικονομικών συντελεστών της.

Αλλά δεν είναι η....
μοναδική περίπτωση. Υπάρχει και η πειθαρχημένη Πορτογαλία. Όλοι έβλεπαν την Πορτογαλία να προσπαθεί μετά το δικό την Μνημόνιο και να μην γίνεται σαν την Ελλάδα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε σε σκουπίδια, οι αποδόσεις των ομολόγων της δέχονται επίθεση, το spread της Πορτογαλίας σημειώνει ρεκόρ και όλα δείχνουν πως η χώρα βαδίζει, κατά 72%, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε χρεοκοπία. Αυτό σημαίνει νέο Μνημόνιο για την Πορτογαλία, και νέο δάνειο.

Αλλά όλο αυτό δεν είναι πολύ ξένο απο την ελληνική κατάσταση σωστά; Μήπως φταίνε τα Μνημόνια εν τέλει; Μήπως κάποιοι είχαν το θράσσος να αρχίσουν να παίζουν παιχνίδια τρισεκατομμυρίων εις βάρος της Ευρώπης και των χωρών της;

Ας μας δώσουν τις απαντήσεις οι «σοφοί» Ευρωπαίοι που κανονίζουν το χρέος μας με τόση σιγουριά και οικονομική γνώση…

http://www.prionokordela.gr/r
Keywords
Τυχαία Θέματα