Τι συζήτησαν Σαμαράς-Μπάϊντεν

«Ο Μπάϊντεν ήταν πολύ θερμός για την Ελλάδα,» όπως εκμυστηρεύθηκε ανωτάτη κομματική πηγή της ΝΔ στο BriefingNews μετά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν 45 λεπτά , ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω..
των συνεχών καθυστερήσεων από τα προηγούμενα ραντεβού το Τζο Μπάιντεν και πραγματοποιήθηκε στην σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου όπου διέμεινε ο αμερικανός Αντιπρόεδρος.

Η
συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εστιάστηκε κυρίως σε θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής. Κουβέντα για το σκοπιανό δεν έγινε αλλα στην ατζέντα βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Μπάιντεν έδειξε ότι η αμερικανική ηγεσία αναμένει από τους ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν έγκαιρα τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση ενώ εμφανίστηκε και ενημερωμένος για την κατάσταση και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόταν από τον τομεάρχη Εξωτερικών Πάνο Παναγιωτόπουλο και τους αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρα και Μηταράκη. Το επιτελείο του κ. Σαμαρά συμπλήρωνε ο τομεάρχης Ενέργειας Στ. Καλαφάτης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν τέθηκαν ενεργειακά ζητήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις από το Πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος κάλεσε τους τέσσερις τομεάρχες τους για ένα σύντομο γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα