Σαμαράς: Μείωση των φόρων ...αν θέλει και η τρόικα

Προεκλογικό χαρακτήρα είχε η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

O Πρόεδρος της Ν.Δ πρότεινε μειώσεις φορολογικών συντελεστών εφόσον το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Για πρώτη φορά όμως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έδωσε υπόσχεση για .....
συγκεκριμένη παροχή αλλά δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει στην φορολογία ότι συμφωνήσει με τους εταίρους της χώρας και την τρόικα.

Ο
κ. Σαμαράς ανέπτυξε ουσιαστικά την φορολογική πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει με στόχο να διαμορφωθούν συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ έθεσε την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ως βασική προϋπόθεση για την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας και υποστήριξε ότι μόνο με την μείωση των συντελεστών και αυστηρότερες ποινές θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο οι τροϊκανοί αποδέχονταν τις συνεχείς προτάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου για αυξήσεις φόρων. Η χώρα εμφανίζεται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία να διαμορφώνει μόνο το 20% του Α.Ε.Π από τα φορολογικά έσοδα ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αυτό φθάνει το 40%.

Αυτό, όπως αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς δίδει την εντύπωση ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ελλήνων είναι χαμηλότερη από άλλους ευρωπαίους, εξήγησε όμως ότι οι διαφυγόντες φόροι είναι αυτοί που μειώνουν την συμμετοχή των φορολογικών εσόδων στο συνολικό Α.Ε.Π και πως οι φορολογικοί συντελεστές είναι υψηλότεροι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ αν χαμηλώσουν οι συντελεστές και αυξηθεί το σύνολο των φορολογουμένων που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και τα έσοδα θα αυξηθούν και η οικονομία θα λειτουργήσει με περισσότερη ρευστότητα.

Τέλος ο Κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από το παραεμπόριο, τα καρτέλ αλλά και τις κινητοποιήσεις μικρών ομάδων που αποκλείουν μεγάλες περιοχές όπως το κέντρο, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την αγορά.

briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα