ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΘΡΟ: Δεν θα αλλάξουμε εμείς τον κόσμο…

Γραμμένο στα μαύρα κατάστιχα το μέλλον του μάταιου τούτου κόσμου μας γνέφει περιεκτικά απο την άκρη του γκρεμού. Όχι? Πολύ απαισιόδοξο?

Ανεχτήκαμε δεκάδες χρόνια και πολλές γενιές να μας κοροϊδεύουν και να βολευόμαστε. Δομήσαμε με τα λάθη και τις παραλείψεις μας ένα αδηφάγο σύστημα που μας έκανε νούμερα και εμείς χειροκροτήσαμε. Το φτιάξαμε έξυπνο και διαχειριστικό. Να μας προβλέπει και να....
εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες μας. Του δώσαμε τον κόσμο μας στο πιάτο, και αυτό ως σοφό που είναι...

...τον πήρε και τον έκανε χαρτονομίσματα, κάρτες, δάνεια, και επίπλαστη ευημερία.
Και μας έβαλε μέσα στα σπλάχνα του να αγοράζουμε να τρώμε να χέζουμε και να κοιμόμαστε νομίζοντας πως ζούμε.

Του φτιάξαμε και σταθερά θεμέλια στηρίζοντας δέκα-είκοσι φαμίλιες με την ματαιοδοξία ότι παίρνουμε κάτι από αυτό που νομίζαμε λάμψη και δύναμή τους. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Δαυίδ, Λαυρεντιάδης, Πατέρας, Νταϊφάς, Κυριακού, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Βγενόπουλος. Γνωστοί όλοι από τις δραστηριότητες τους πάνω και κάτω απ’ τα τραπέζια. Και εμείς εκεί να στηρίζουμε, να αγοράζουμε, να χειροκροτούμε, να νιώθουμε μέρος της ομάδας των δυνατών.

Για κολλητικό υλικό χρησιμοποιήσαμε το σάλιο που μας έτρεχε στις κατουρημένες ποδιές των πολιτικάντιδων που έταζαν από δουλειά μέχρι σωτηρία. Έτσι κολλήσαμε όλα τα τουβλάκια του συστήματος. Γερά. Με τα οξέα του στομαχιού μας που αγκομαχούσαν να χωνέψουν τα σκατά που μας τάιζαν τόσα χρόνια. Και τρυπούσαν και το μέσα μας προσπαθώντας.

Έτσι το φτιάξαμε το σύστημά μας. Με το ποίοι είμαστε εμείς. Έρχεται 3 Σεπτεμβρίου και οι δρόμοι μας περιμένουν, να ζητήσουμε συγνώμη από τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και να αλλάξουμε. Όχι τον κόσμο. Δεν θα αλλάξουμε εμείς τον κόσμο, έχουμε όμως μια ευκαιρία να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.

http://vouliazoume.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα