Ταγμένος με την τρόικα ο Παπαδήμος

Τα μέτρα που ζητά η τρόικα ανέγνωσε ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ως προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι αυτό το διάστημα «διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, που διασφαλίζει
τη νομισματική σταθερότητα κι ενισχύει την κοινωνική Δικαιοσύνη» και ξεκαθάρισε ότι η πορεία είναι ανηφορική. «Η έξοδος από την.....
κρίση και η επιστροφή της ανάπτυξης δεν θα πραγματοποιηθούν χωρίς αγώνες και κόστος προσαρμογής, χωρίς θυσίες», ανέφερε, θέτοντας όμως την παράμετρο της κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Για τη μεταβατική κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση συνεργασίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδος και τη διάσωση της οικονομίας.

«Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε, θέτοντας ως νέα παράμετρο την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και των οργανισμών που «εμπιστεύονται την προσπάθειά μας».

Μήνυμα στους πολίτες

Επίσης, ο νέος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες, αναφέροντας ότι «οι σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δύο βασικές προϋποθέσεις για να κερδίσουμε είναι η αλήθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Η αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε και η εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

«Στη σημερινή καταιγίδα, κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος. Η πορεία είναι ανηφορική. Η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή της ανάπτυξης δεν θα πραγματοποιηθούν χωρίς αγώνες και κόστος προσαρμογής, χωρίς θυσίες» ανέφερε

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στην «κοινωνική συνοχή» που δοκιμάζεται, καθώς οι Έλληνες δυσανασχετούν και αγανακτούν, διότι παρά τις θυσίες, η προοπτική αντιμετώπισης της κρίσης διαγράφεται αβέβαιη.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τους πάντες «να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες. Κάθε ένα εκατοστό κοινωνικής ευθύνης, ισοδυναμεί με ένα μέτρο οικονομικής προόδου. Με εθνική συνεννόηση και κοινωνική συνοχή, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση ταχύτερα και με μικρότερο κόστος».

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα