Τα σπάνε Πασοκ- Τατούλης με φόντο τα οδικά έργα της Πελοποννήσου...

γράφει το report24.gr

Αυτό που φαινόταν από καιρό δείχνει τώρα να επιβεβαιώνεται στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να αποστασιοποιείται από την γραμμή που τον στήριξε στις εκλογές και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Πασόκ. Με φόντο τους πολίτες της Πελοποννήσου που παρακολουθούν τις εξελίξεις με απορία βλέποντας έναν Αρκαδικό εμφύλιο να....
διαδραματίζεται στην καρδιά της Περιφέρειας την Τρίπολη.

Εκεί οπου ο Αρκάς Υπουργός Μεταφορών Δημήτρης
Ρέππας δείχνει να κλείνει το δρόμο στις βλέψεις που έχει ο Πέτρος Τατούλης για αναπτυξιακή προοπτική στην Πελοπόννησο μέσα από τα οδικά έργα έπειτα και απο την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των οδικών έργων περιφερειακά της Καλαμάτας.

Στο κείμενο της επιστολής του ο Περιφερειάρχης αναφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς για το θέμα των έργων και αφήνει αιχμές στην κυβέρνηση Πασόκ δείχνοντας έτσι εμπράκτος την αποστασιοποίηση του από την κυβερνητική γραμμή σηκώνοντας το ανάστημά του για το καλό του τόπου.

Γραμμή όμως που τον στήριξε στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην αντίπερα όχθη κύκλοι του επίσης Αρκά Υπουργού Δημήτρη Ρέππα ο οποίος διαχειρίζεται το εν λόγο θέμα με τα οδικά έργα, δεν καλοβλέπουν τον τρόπο που κινείται ο Τατούλης στην έδρα του αφού απειλείται να αποδομηθεί η εικόνα του Υπουργού μέσα στην Αρκαδία.

Η διάβρωση του «πολιτικού σώματος» Ρέππα στο νομό με την τακτική Τατούλη δείχνει να ξεκινά και φαίνεται να ξεσμπά ένας άτυπος εμφύλιος.

Οι κινήσεις Τατούλη αλλά και η δραστηριότητα που αναπτύσει καθημερινά στην Πελοπόννησο μόνο πονοκέφαλο φέρνει στην κυβέρνηση Πασόκ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με δήλωσή του για τον περιμετρικό της Καλαμάτας σημειώνει ότι, ”δεν δεχόμαστε ακρωτηριασμό των οδικών αξόνων. Ζητάμε την απόλυτη εφαρμογή και τήρηση των όρων της σύμβασης για ολοκλήρωση του άξονα, μαζί με τον περιμετρικό της Καλαμάτας”

Αναλυτικά η παρέμβαση Τατούλη…

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκαθαρίσαμε την θέση μας για το θέμα των μεγάλων οδικών έργων, θέτοντας την Μεσσηνία ως τον ακρογωνιαίο λίθο που θα πατήσουμε για να κτίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο.

Σε ότι αφορά τον περιμετρικό της Καλαμάτας για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη πολιτική μας άποψη: Δεν δεχόμαστε ακρωτηριασμό των οδικών αξόνων. Ζητάμε την απόλυτη εφαρμογή και τήρηση των όρων της σύμβασης για ολοκλήρωση του άξονα μαζί με τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Ζητάμε την απόλυτη τήρηση της σύμβασης παραχώρησης όπως αυτή ψηφίστηκε στην βουλή, διότι οποιαδήποτε αλλαγή θα καθιστά αδύναμη και μη αναγκαία την καταβολή διοδίων, διότι το έργο θα είναι ημιτελές.

Όπως είχα την ευκαιρία από τις 18 Μαρτίου να θέσω κατηγορηματικά στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Μ. Χρυσχοϊδη, παρουσία των διακεκριμένων διπλωματών που επισκέφτηκαν την Περιφέρεια μας, στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε τελειώσει
Keywords
Τυχαία Θέματα